Alo!

BOMBA ZA STRAHINJU OSVETA ZA MIŠU!

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) bio je pred smrt ubeđen da mu Strahinja Stojanović (28), bliski saradnik klana ubijenog crnogorsko­g biznismena Slobodana Šaranovića (79), sprema likvidacij­u! U to veruju čak i najuticajn­iju pripadnici klana Luke Bojovića (45), koji veruju da je Stojanović direktni izvršilac, a da mu je pomagač bio mlađi brat jednog ubijenog vođe navijača.

Ognjanović je pre izvesnog vremena primetio da ga prate dvojica muškaraca. Svojim najbližim saradnicim­a je rekao da je primetio upravo Stojanović­a. Imenovao je i drugog muškarca, radi se o mlađem bratu jednog od ubijenih vođa navijača, a sa kojim je Stojanović bio blizak - preneo je nedeljnik „Ekspres“pozivajući se na dobro obavešteni izvor uključen u istragu ubistva poznatog beogradsko­g advokata.

Najuticajn­iji pripadnici klana Luke Bojovića su ubeđeni da je Stojanović lično ubio Ognjanović­a 28. avgusta, ispred njegove zgrade u ulici Antifašist­ičke borbe u Novom Beogradu.

- Bojovićevi saradnici veruju da je Stojanović ubica, a da je brat ubijenog navijača bio pratnja, odnosno logistička podrška. Policija, međutim, ne isključuje mogućnost da su Stojanović i njegov saučesnik bili samo logistička podrška ubici Ognjanović­a, a da je ubica koji je ispalio smrtonosne hice plaćenik iz regiona - navodi „Ekspres“.

Osvetu zbog ubistva svog dugogodišn­jeg advokata i prijatelja, Luka je, prema pisanjima tog nedeljnika, spremio za samo dve nedelje.

Podzemlje nije čekalo da oni

Ognjanović je pred smrt bio ubeđen da mu Strahinja Stojanović (28) sprema likvidacij­u. Primetio je da ga prati

koji se sumnjiče za ubistvo budu izvedeni pred lice pravde. Odmah posle ubistva Ognjanović­a, usledila je priprema za osvetu navodi list.

Stojanović je preživeo bombaški napad kada je prošle nedelje, u noći između 10. i 11. avgusta, u njegov „audi“podmetnut eksploziv, ali je teško povređena Olac Bilbao Gonzales (20), bivša mis Marbelje, koja je bila na mestu suvozača. Njoj je teško povređena desna noga i lekari se na VMA bore da joj spasu nogu. Zasad nema sigurnih dokaza da su Stojanović i njegov pomagač ubili Ognjanović­a, iako po- licija i podzemlje sumnjaju da je iza pokušaja likvidacij­e Stojanović­a stoji upravo Bojovićev klan, kao nastavak osvete koju ta grupa vodi s naslednici­ma ubijenog Šaranovića. Stojanović je blizak sa Šaranoviće­m sestrićem Milošem Delibašiće­m.

Stojanović u podzemlju važi za nepredvidi­vog čoveka, a poznat je po brojnim krivičnim delima. Kako navodi „Ekspres”, policija je Stojanović­a dovodila u vezu sa ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića 2. jula 2013, sa čijom je ženom, navodno, bio u intimnoj vezi. Kad je veza „provaljena“, između kumova je izbila svađa, a Stojanović je pucao Vidakoviću u noge.

Vidaković ga, navodno, nije optužio, ali je Strahinja odlučio da ga ubije da ga ne bi otkrili i za to je angažovao svog druga iz zatvora Miloša Delibašića. Navodno je ubistvo kuma platio 50.000 evra. Međutim, na suđenju u Specijalno­m sudu za ubistvo Vidakovića i Nikole Bojovića (39) sve je negirao i bio poprilično drzak.

Nemam ja koeficijen­t inteligenc­ije 20, pa da mi isto pitanje postavljaj­u na različite načine. Neću više odgovarati ni na jedno pitanje. Ne želim da učestvujem u ovoj farsi jer ne mogu da doprinesem ovom slučaju. Znam da se ovde sudi za ubistvo Miloša Vidakovića i Bojovića, ne znam ni kako se zove - odbrusio je tada Stojanović tužiocu.

U dosijeu Stojanović ima upisanu i pucnjavu na uglu Rimske i Vojislava Ilića, u januaru 2014, na radnika BIA Zorana Lj., koji je bio u „puntu“sa suprugom. Radnik BIA je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, a na saslušanju u sudu je Stojanović­u podršku pružio Velibor Dunjić, vođa navijačke grupe „hijene“.

 ??  ?? Prepoznao dvojicu muškaraca koji su ga pratili: Dragoslav Ognjanović
Prepoznao dvojicu muškaraca koji su ga pratili: Dragoslav Ognjanović
 ??  ?? Spasavaju joj nogu: Bivša mis Marbelje Slobodan Šaranović
Spasavaju joj nogu: Bivša mis Marbelje Slobodan Šaranović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia