Alo!

Pljačka mi je nameštena zbog oca!

Sin ubijenog generala policije Radovana Stojičića Badže tvrdi da su mu dokazi podmetnuti

- Redakcija@alo.rs

Pišu: E. SADIKU - N. MARIĆ

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijsko­g generala Radovana Stojičića Badže (46), priveden je u Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu juče oko 12 sati kako bi izneo odbranu zbog sumnje da je opljačkao vilu vlasnika „Grand produkcije“Saše Popovića, iz koje je navodno odneo nakit u vrednosti od 80.000 evra.

Dok je ulazio u tužilaštvo, Stojičić se osmehivao, a supruga, koja je došla da ga pozdravi, poručila mu je da ne klone duhom. - Angažovali smo dobrog advokata, ne brini – dobacila je supruga Stojičiću, a on je u pratnji policije ušao u zgradu tužilaštva, gde je dao iskaz. Kako „Alo!“

saznaje, Stojičić je tužiocu Nenadu Stefanović­u navodno ispričao da mu je „sve namestila policija zbog oca“i da su mu „dokazi podmetnuti“. Međutim, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenj­u istrage protiv njega kojom ga tereti za krivično delo teške krađe, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

Stojičiću je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan. Tokom istrage treba da budu saslušani Saša i Suzana Popović.

Inače, u toku jučerašnje­g dana, direktor „Grand produkcije“Saša Popović je u pratnji advokata Miše Petrovskog dao iskaz u sedištu beogradske policije, gde je, kako „Alo!“saznaje, rekao da Stojičića nikada ranije nije video.

- Saša je ponovio šta mu je ukradeno i nije krio da je šokiran. Rekao je da nikada ra- nije nije video Stojičića, iako su komšije. Popović je iznenađen što je baš Stojičić osumnjičen, ali je takođe u policiji ponovio da na snimcima nije mogao da prepozna nikoga konkretno, jer su se videli samo silueta i fantomka, budući da je pljačka obavljena u toku noći - kaže izvor blizak direktoru „Granda“.

Badžin sin je uhapšen 16. avgusta zbog sumnje da je u martu ove godine upao u vilu direktora „Granda“Saše Popovića, iz koje je, navodno, oteo sef sa vrednim dokumentim­a, nakitom i satovima u vrednosti od oko 80.000 evra. Prema sumnjama tužilaštva, Stojičić je preskočio ozidanu ogradu visoku dva metra i ušao u kuću Saše i Suzane Popović kroz ulazna vrata, koja su bila otključana.

U kući tada nije bilo nikoga, pa je Stojičić mlađi počeo premetačin­u spavaće sobe Popovića, gde je iz ormara uzeo metalni sef, u kojem se, prema navodima naredbe o sprovođenj­u istrage, nalazio zlatni nakit, brilijanti, dokumenta i pištolj CZ sa tri kutije metaka, kao i oružni list na ime Suzane Popović.

Iz garderober­a u spavaćoj sobi, Stojičić je odneo osam muških skupocenih satova u vlasništvu Saše Popovića i jedan ženski sat. U toku istrage treba da se izvrši neuropsihi­jatrijsko veštačenje Stojičića i druge dokazne radnje.

 ??  ?? Subota, 18. avgust 2018. Stigao nasmejan
kod tužioca: Vojislav Stojičić
Subota, 18. avgust 2018. Stigao nasmejan kod tužioca: Vojislav Stojičić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia