Alo!

ZVEZDI BI OD PRODAJE RADONJIĆA U OLIMPIK PRIPALO 5,3 MILIONA EVRA!

-

Odlazak Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde postaje sve izvesniji posle odlične ponude Olimpika iz Marselja teške 10 miliona evra!

Iako se klub još ne oglašava o potencijal­nom supertansf­eru, dobro upućeni tvrde da će Radonjić odigrati samo još dvomeč sa Salcburgom, bez obzira na ishod. U slučaju da sjajni reprezenta­tivac zaista ode u Francusku u pomenutom iznosu, Zvezdi bi to bila četvrta najveća prodaja u istoriji kluba. Veća i od prelazaka Dejana Savićevića u Milan i Roberta Prosinečko­g u Real iz Madrida. Ispred Radonjića ostaće samo Goran Drulić (Saragosa), Dejan Stanković (Lacio) i Darko Pančev (Inter).

„Mocart sport“podseća da se celi iznos deli na nekoliko delova. Radonjić je na pozajmicu u Zvezdu došao iz Rome i tada je dogovoreno da od budućeg transfera crveno-belima pripadne 60 odsto, Radonjiću 25, a Romi 15 odsto.

Pre svega toga, menadžeru koji bi završio ceoli posao s Olimpikom pripala bi provizija od osam odsto, odnosno 800.000 evra. U kasu FSS-A slilo bi se dva odsto (200.000). Sledi trening kompenzaci­ja za klubove u kojima se Radonjić razvijao. Dakle, na 500.000 evra moći će da računaju škola fudbala Medijana, Železničar iz Niša, Radnički iz Niša, Partizan i Vitorul. Zvezdinom večitom rivalu prema zakonskim tablicama UEFA najviše može da pripadne 1,7 odsto. U ovom slučaju to iznosi 170.000 evra.

Sve u svemu, 1.500.000 evra će odmah biti raspoređen­o na razne provizije i zakonske takse. Od preostalih 8.500.000 evra, crveno-beli, prvo, imaju pravo da kao klub u kojem je Radonjić proveo godinu dana uzmu 500.000 evra. Ostatak od osam miliona evra podeliće se na tri dela. Crvena zvezda će kao nosilac 60 odsto prava dobiti 4.800.000 evra, a na račun Radonjića će leći 2.000.000 evra. Ostatak od 1.200.000 evra pripada Romi.

Zahvaljuju­ći računici „Mocart sporta“, crveno-beli će inkasirati 5,3 miliona evra u eventualno­m transferu Radonjića u Olimpik.

 ??  ?? U centru
pažnje: Nemanja Radonjić
U centru pažnje: Nemanja Radonjić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia