Alo!

Estrado, alo!

-

U SRBIJI PROPEVALI I TAJKUNI

D a vam dočaram nešto. Sednem pre neku noć za komp i na „jutjubu“pronađem čuveni Crnobrnjin šou-program „Beograd noću“. Rešim da ovo šou-biznis ludilo izlečim zvezdetino­m Oliverom Mandićem i estetikom Koste Bunuševca! Međutim, negde sa strane iskoči mi i poslednji spot pomenutog umetnika. Kliknem i vilica mi udari o radni sto. Sramota me je da vam priznam da sam tek u avgustu saznao za nešto što je internet premijeru doživelo u februaru ove godine. Ipak nije mi bilo žao što toliko kasnim.

N a numeru i spot „Vino ljubavi“nabasao sma slučajno, ali sam se skandalizo­vao namerno! Nova, pardon poslednja pesma Olivera Mandića jeste duet i to, ni manje, ni više, već sa tajkunom Rodoljubom Draškoviće­m! Dakle, sada već definitivn­o nema sumnje, u Srbiji, kroz koju po poslovici ne bi trebalo da se igra, ipak svi pevaju, a igraju samo Gromilići. Bukvalno svi pevaju, od rijaliti zvezda, starleta pa do mogula! Ova pesma nije imala medijsku promociju, a sudeći po progledima kojih nema ni 70.000, pesmu su do sada čule samo zaludne budale poput mene koje noći provode na „jutjubu“. Dobro, i članovi uže rodbine, kojima su se prsti ukočili dok su dogurali do ove famozne cifre.

D a ne daljim, tekst pesme potpisuje gospodin Drašković lično, Oliver peva u svom prepoznatl­jivom stilu i estetici iz spota „Odlazim, a volim te“. Dok jedan peva, drugi recituje, pa zajedno deluju kao vrlo, vrlo siromašan i netalentov­an pokušaj Petra Graše i Arsena Dedića. Oliver Mandić vrlo dugo ne snima, pored toga što smo uz njegove pesme saznali „da ne kreše po šest meseci“, u ovom ostvarenju saznajemo da je izgubio i svaki kontakt sa realnim šou-biznisom kojim je nekada vladao. Gospodin Rodoljub je verovatno javnosti hteo da pokaže svoju umetničku stranu, u tome nije uspeo, kao ni u imitaciji Šerbedžije, koji mu je očigledno idol, ali je uspeo da svog prijatelja nagovori da se posle izuzetne karijere, pod stare estradne dane, vrhinski izblamira. Teši me samo to što do danas to nije videlo mnogo ljudi.

S pot, tmuran, pomalo pijan u boji crvenog vina. Zapravo to je na mene i ostavilo najveći utisak. Do sada sam često tvrdio da je naš šoubiznis na dnu, a sada sam svojim očima video da to dno ima podrum, i to vinski, sa dve mušice koje u njemu uživaju.

Estrado, alo!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia