Alo!

Znamo gde je Zvezda ranjiva!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

U Salcburgu su uvereni da će ući u Ligu šampiona nakon 13 neuspelih pokušaja da je se domognu. Ipak, na putu im stoji Crvena zvezda, za koju kažu da je veoma jak protivnik, ali tvrde da su za nijansu jači.

Za „Alo!” je govorio Smail Prevljak (23), reprezenta­tivac BIH, napadač Red Bul Salcburga, koji je odigrao 11 mečeva za taj klub, a proveo je neko vreme u Materzburg­u i Liferingu, na kaljenju. Takođe, igrao je i u Lajpcigu.

- Teško je reći da smo favoriti u Beogradu, jer znamo da je Zvezda ekipa koju ne smete nijednog sekunda potceniti. U Beogradu su šanse izjednačen­e, u Salcburgu smo favoriti - jasan je Prevljak na početku razgovora.

Igrač rođen u Konjicu, na krajnjem severu Hercegovin­e, dodaje da mu je žao što na tribinama neće biti „delija”.

- Svim mojim igračima je žao, i meni, što neće biti publike. Priželjkiv­ali smo da igramo pred „delijama”, mislim da je to prednost za nas, ali iz ove perspektiv­e je teško govoriti o nekoj prednosti u Beogradu.

U poređenju sa prošlom sezonom, kada je Salcburg stigao do polufinala Lige Evrope (eliminisan od Marselja), Smail smatra da je ove godine ekipa čak i jača.

- Dva kvalitetna igrača su nam otišla, ali niko nije nezamenjiv. Usudio bih se da kažem da smo možda smo i nego lani!

U Salcburgu će biti druga priča po pitanu navijanja. Očekuje se veliki broj simpatizer­a crveno-belih.

- Svakom igraču odgovara kad oseti bučnu atmosferu na tribinama. Raduje nas što će biti pun stadion. Mislim da će ipak naši navijači nadglasati „delije”, jer smo domaćini i biće nas više.

Igrač iz BIH dodaje da ne poznaje igrače srpskog šampiona.

- Ne znam puno fudbalere Zvezde, ali ovo što smo analiziral­i, vidi- mo da su dobro tehnički potkovani. Ipak, našli smo im mane, koje nećemo iznositi u javnost, nego će ostati u našoj ekipi.

Gledali su Austrijanc­i i Zvezdin dvomeč sa Trnavom.

- Na kraju je sve došlo na svoje, Zvezda je zasluženo pobedila. Ne mogu da kažem da se baš namučila, ali svaka ekipa danas može da igra defanzivno. Kad se neko povuče, teško je probiti taj bunker. I mi smo imali muke protiv Škendije, nismo ih lako probili. Zvezdi će biti bolje da igraju protiv nas, jer igramo otvoreno, napadački. Šta bi nas zadovoljil­o? Pobeda na „Marakani”. Idemo da damo gol-dva, to je prioritet - zaključio je Prevljak.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia