Alo!

ŠIPTARE TREBA DA OTERA VOJSKA!

-

„Dok čekamo da NATO ode i tamo se sjurimo, treba da pod čvrstom srpskom kontrolom zadržimo bar deo Kosova“

Novi skandal lidera radikala! Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, ponovo zvecka oružjem.

Naime, on je juče izneo svoj „predlog” za rešavanje pitanja Kosova i Metohije i izazvao pravu buru na društvenim mrežama.

- Da bismo oslobodili Kosovo i Metohiju, moramo jakim vojnim i policijski­m snagama da oteramo sve Šiptare koji ne priznaju srpsku državu. To ne možemo kad je NATO tamo. Dok čekamo da NATO ode i tamo se sjurimo, treba da pod čvrstom srpskom kontrolom zadržimo bar deo Kosova - napisao je Šešelj na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Međutim, on se na tome nije zaustavio.

- Nećemo nikakvo razgraniče­nje s Albancima. Mi, Srbi, treba da se razgraniči­mo u Albaniji s Grcima, negde u pojasu Drača. Austrougar­ska je stvorila Albaniju kao veštačku državu da bi sprečila Srbiji izlazak na more. Na severu Albanije je naša postojbina. Tamo je sve srpsko, i zemlja i kamen - dodao je lider radikala.

Podsetimo, Šešelj je i u subotu izazvao pravi skandal kada je objavio odvratan tvit o smrti Kofija Anana, bivšeg generalnog sekretara Ujedinjeni­h nacija i dobitnika Nobelove nagrade za mir.

- Javiše da je odapeo Kofi Anan. Šta je to govno čekalo dosad? Odmah se setih knjige haških dokumenata koju sam objavio pod naslovom „Jedna banana za Kofija Anana“. Moraću još jednom da je pročitam. Ta matora drtina je mnogo jada nanela srpskom narodu i podržavala srpske neprijatel­je - napisao je predsednik SRS-A. J. Marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia