Alo!

Utajio porez, slao pare OVK, A ASFALTIRA ULICE U VRANJU!

-

Niko mu, izgleda, ništa ne može. Sabedin Etemi (60), gazda kompanije „Saba Belča”, koji je 22. juna uhapšen zbog sumnje da je utajio porez i oprao novac, a sumnjiči se i da je svojevreme­no finansirao teroristič­ku OVK, kao i OVPMB, bez problema je pobedio na još jednom tenderu u Vranju.

Naime, njegova kompanija se jedina javila na konkurs za javne nabavke male vrednosti, saopšteno je iz gradske uprave Vranja, pa će pomenuta firma puteve održavati po ceni od 1,4 miliona dinara, a u prethodnom periodu je bila angažovana i na održavanju saobraćajn­ica, ali i na rekonstruk­ciji ulica u Vranju. Ne treba zaboraviti da je 1. avgusta zapaljena mašina Etemijeve kompanije vredna 100.000 evra, kada su albanski politički lideri tvrdili da pomenuti čin ima „političku pozadinu“, ali se nisu izjašnjava­li o tome što se Sabedin Etemi sumnjiči da je tokom protekle dve godine „uplatio 47 miliona dinara na račune fantomskih firmi, a da je novac odmah podizan sa tih računa, da bi ponovo završavao u njegovim rukama“.

- Fantomskim firmama je za tu uslugu davao proviziju, navodno od tri do pet odsto. Na taj način je izbegao da plati porez od osam miliona dinara - objašnjava naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- Novac koji je nezakonito stekao Sabedin Etemi je, navodno, ulagao u kupovinu nekretnina po Srbiji. Tako je kupio dva stana u prestonici, koje je poklonio svojoj ljubavnici, inače poznatoj doktorki. Etemi je svojim nezakonito zarađenim parama kupio i imovinu koju je sud u Vranju prethodno oduzeo drugoj firmi. Zahvaljuju­ći svojim vezama u Preševu, on je tu imovinu platio 200.000 evra, iako je njena vrednost procenjena na više od milion evra - ističe naš izvor.

V. P. - V. N.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia