Alo!

NE ČUDI NAS AKO JE PRIMALA MITO!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Nakon što je Z. C. (63), bivši partner Marije Janićijevi­ć (38), sudije iz Osnovnog suda u Vranju, izneo u javnost tvrdnje da mu je atraktivna pravnica ispričala da je primila mito od 5.000 evra kako bi izvršila pritisak na Apelacioni sud u Nišu da ukine presudu anesteziol­ogu Slaviši Kanačkom i otorinolar­ingologu Darku Civkarovsk­om, koji su proglašeni krivim za nesavesno lečenje pokojne Dijane Marinković (5), u porodici preminule devojčice opet su se otvorile stare rane.

Ivana Marinković, majka devojčice koja se lečila u bolnici u Vranju, a koja je preminula nakon upale grla u januaru 2011, kaže za ,,Alo!” da je afera u vezi sa Marijom Janićijevi­ć, sudijom Osnovnog suda u Vranju, nije iznenadila, ali da je izazvala tugu u porodici, jer, kako tvrdi, ni posle sedam godina ne uspevaju da isteraju pravdu na čistac.

- Kada je reč o pravosuđu u Vranju, ništa nas ne može začuditi. Marija je na našem slučaju radila kao istražni sudija. Uvek kada smo imali kontakt sa njom, delovala je nezaintere­sovano i svaki put se činilo kao da je slučajno navratila u sud. Ako je zaista primila mito, ona je žena bez osećanja, i svako ko ima dete treba da stavi prst na čelo. Iskreno, nisam iznenađena jer sam se od smrti ćerke svačega nagledala - kaže gospođa Marinković i otkriva da je čula mnogo loših priča u vezi sa vođenjem slučaja njene preminule ćerke.

„Uvek kada smo imali kontakt sa njom,

put se delovala je nezaintere­sovano i svaki

sud, kaže činilo kao da je slučajno navratila u

devojčice Ivana Marinković“, majka umrle

 ??  ?? Čeka pravdu sedam godina: Ivana Marinković Umrla zbog lekarske greške: Dijana Marinković
Vodila istragu o smrti devjočice: Marija Janićijevi­ć
Čeka pravdu sedam godina: Ivana Marinković Umrla zbog lekarske greške: Dijana Marinković Vodila istragu o smrti devjočice: Marija Janićijevi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia