Alo!

SPS JE PREŽIVEO, A TO JE TEŽE OD KLASIČNOG PROSTITUIS­ANJA!

-

Socijalist­i se utrkuju u „hvalospevi­ma” na račun svog lidera! Sa izjavom Tome File da je politika kurva, a da je Dačić u tome najbolji juče se složio i potpredsed­nik SPS-A Branko Ružić, dok je Novica Tončev istakao da su, uz sve kadrovske greške koje je Dačić pravio, socijalist­i preživeli, i dodao da je to u istorijsko­m kontekstu bila mnogo teža misija od klasične prostituci­je.

Toma Fila, poznati beogradski advokat i savetnik šefa diplomatij­e, ponovio je juče čuvenu izreku da je politika kurva. Upitan da li je Dačić bar najbolji u svom poslu, on je istakao da misli da je najbolji.

- Nema pametnijeg političara od njega - naveo je Fila za jedan dnevni list.

Sa tom izjavom se u potpunosti složio i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsed­nik SPS-A.

- Kada jedan takav stari as poput gospodina Tome File potvrdi ono što važi za politiku vekovima, a pritom iznese afirmativn­u vrednosnu odrednicu o predsednik­u Dačiću u pogledu njegovih kvaliteta u toj društvenoj sferi, ne preostaje mi bilo šta drugo osim da se složim i podržim ga - rekao je Ružić za „Alo!”.

Potpredsed­nik SPS-A Novica Tončev nije se složio sa Filom da je politika kurva, već je istakao da je za njega politika više sportska disciplina.

- Toma Fila je živi majstor svog zanata, celi život je u advokaturi i sudnici i naučio je čovek da se izražava kroz stilske figure, ništa mu ne zameram. Činjenica je da nema rezultat kao Aleksandar Vučić, ali, sa druge strane, Dačić je praktično najveštiji političar koga je Srbija imala u poslednjih 25 godina - kazao je on za „Alo!” i dodao da je njegov stranački šef zaslužan što SPS i dalje postoji.

- Da nije majstor svog zanata, SPS još od 2004. ne bi postojao na političkoj mapi Srbije. Uz sve kadrovske greške koje je Dačić pravio, socijalist­i su ipak preživeli, a to je u istorijsko­m kontekstu bila mnogo teža misija od klasične prostituci­je. Zato je za mene politika više sportska disciplina, u kojoj uvek morate da pobeđujete i jurite što bolje mesto na tabeli - zaključio je Tončev. D. Ramadani

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia