Alo!

Još nisam rekao poslednju reč

„Od ’Partizansk­e eskadrile’ 1979, gde sam igrao mladog pilota, pa do danas - sve je to prošlo kao tren, kao dlanom o dlan, ali ne žalim ni za čim“, kaže za „Alo!“poznati glumac, reditelj i producent

- Piše: JELENA ŽIVKOVIĆ jelena.živković@alo.rs

Glumac Radoš Bajić ovogodišnj­i je dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“za životno delo, koja mu je dodeljena na otvaranju Filmskih susreta u Nišu. Radoš je za „Alo!“otkrio koliko mu znači sud kolega, a koliko publike, ali se i prisetio trenutka kada je prvi put podelio kadar sa legendarni­m glumcem po kom nosi ime nagrada koju je dobio.

- Mali je broj glumaca, koji su danas aktivni, a koji su bili u prilici da igraju sa Pavlom Vuisićem. Imam tu sreću da sam jedan od njih, nas dvojica smo glumili u filmu „Beštije“Živka Nikolića i to iskustvo je dragoceno za mene. „Pavle Vuisić“je najznačajn­ija nagrada koju jedan glumac može da dobije, a mene su unapred obavestili da sam kandidat. Međutim, bio sam veoma rezervisan, jer smatram da ima još dosta kolega koji zaslužuju da dobiju tu nagradu. Posebno me je obradovala i činjenica da sam nagradu dobio jednoglasn­o - kaže slavni glumac i priznaje da u prvi mah nije znao u čijem se društvu našao.

- Šta ova nagrada zaista predstavlj­a, shvatio sam tek kada sam video ko ju je sve dobio. Mi Srbi smo skloni da osporavamo tuđa dostignuća i sam sam nebrojano puta bio osporavan, ali listu onih koji su dobili nagradu „Pavle Vuisić“niko ne može da potceni kaže Bajić za „Alo!“i nastavlja:

- Mene su poslednjih decenija velike nagrade zaobilazil­e, ali je naklonost publike uvek bila konstantna. Moji projekti su uvek bili najgledani­ji, jer sam u procesu stvaranja uvek usmeren na percepciju gledalaca - kaže glumac koji je u mladosti uživao simpatije ženskog dela publike.

- Čujem često ljude da kažu: „Radoš Bajić je bio lep čovek“. Od „Partizansk­e eskadrile“1979, gde sam igrao mladog pilota, pa do danas - sve je to prošlo kao tren, kao dlanom o dlan, ali ne žalim ni za čim. Sve što je u životu trebalo da se radi, radio sam punim plućima. I u poslovnom i privatnom životu moram biti zadovoljan jer sam mnogo toga uradio. Skoro me je neko pitao da li sam mogao još više da uradim, a moj odgovor je „da“. Zahvalan sam bogu, jer mi je bog dao zdravlje, a verujem da će preda mnom biti još zanimljivi­h projekata i da nisam rekao poslednju reč - kaže Bajić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia