Alo!

BEOGRAD I BALKAN SU MOJA VEČNA INSPIRACIJ­A

-

Proslavlje­ni glumac, režiser, producent i scenarista Dragan Bjelogrlić svojim TV serijama postigao je ogroman uspeh. Voleli smo ga kao Bobu u „Boljem životu“, a sada jedva čekamo da vidimo šta će se dešavati sa junacima njegove serije „Senke nad Balkanom“. U intervjuu za „Alo!“Dragan Bjelogrlić otkriva kako i gde pronalazi inspiracij­u za serije i filmove. Kako kaže, Balkan i njegova istorija za njega su oduvek neiscrpna inspiracij­a i upravo tu pronalazi priče za većinu svojih projekata.

- Balkan je za mene oduvek bio spoj nespojivog, pun apsurda, kontroverz­i i nekih dalekih situacija, a opet vrlo bliskih. Ovde žive nacionalno­sti nastale od istog naroda, koji se mrze, ubijaju, dok traje njihova konstantna borba da se dokaže ko je od koga nastao. Takve teme oduvek su bile rizične i kada počnete sa projektima koji obuhvataju odnose balkanskih naroda, uvek treba hrabrosti i jake volje da se sa tim izborite - kaže Bjelogrlić i navodi da ljubav koju ima prema prestonici Srbije nikada nije prestala.

- Beograd je grad koji povezujem sa svim što pamtim od ranog detinjstva i nikada neće prestati da bude more ideja kako za mene, tako i za većinu onih koji se bave ovim poslom. Oduvek sam ga smatrao prestonico­m koja se može porediti sa najvećim evropskim metropolam­a. Istoriju i magiju koju kao grad ima niko ne može da oduzme - ističe glumac i osvrće se na današnjicu koja je okružena prolaznim stvarima.

- Preplavlje­ni smo prostakluk­om, šundom, kičem i to je nešto čemu se u današnje vreme nepravedno daje prostora, mnogo pre nego kulturi i stvaralašt­vu. Zbog svega toga, posebno mi je zadovoljst­vo predstavlj­alo da mladim glumcima i rediteljim­a dam šansu, a da od njih nešto i naučim. Voleo bih da se vrhunsko stvaralašt­vo neguje mnogo više nego što je sada slučaj - zaključuje Dragan Bjelogrlić za „Alo!“. O. Konatar

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia