Alo!

Abramovič iz revolta hoće da proda Čelsi!

Englezi zapinju oko produžetka radne vize, Roman spreman da spakuje kofere i očekuje zaradu od 2,2 milijarde evra

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Dosta mu je svega. Pakuje kofere i napušta London. Roman Abramovič prodaje Čelsi!

Pričalo se o tome još prošle godine posle najava britanskih vlasti da Romanu neće biti produžena radna viza, priča je aktuelna i sada, pa je ruski bogataš odlučio da skrati mučenje i ponižavanj­e. Kako piše „Tajms“, Abramovič je angažovao jednu njujoršku banku da proceni vrednost Čelsija i veruje se da će ona biti oko 2,2 milijarde evra. Roman je unajmio iste savetnike koji su pomogli Mančester sitiju da proda 13 odsto akcija Kinezima za 290 miliona evra. Ukoliko bude zaintereso­vanih kupaca, odnosno Abramovič prepusti drugom vođenje Čelsija, to bi bila najskuplja prodaja jednog fudbalskog kluba ikad. Naravno, iz kluba su odmah reagovali i demantoval­i informacij­u o prodaji, ali velike firme, a u njih svakako spada i Čelsi, nikada ne otkrivaju karte dok ne završe posao.

Roman Abramovič je Čelsi kupio pre 15 godina od Kena Bejtsa za 155 miliona evra i od tada je potrošio ogroman novac na pojačanja. Pod njim je klub osvojio pet titula Premijer lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu šampiona.

Abramoviče­vo bogatstvo procenjuje se na deset milijardi evra.

Sve to je ponovo podgrejalo priče kako bi u trku za Čelsijem mogao ponovo da se uključi Džim Retklif, najbogatij­i Englez, gigant u petrohemij­skoj industriji. Čovek koga je Roman već odjavio, ali imajući u obzir nove okolnosti, situacija bi mogla da se preokrene.

Retklif, inače, poseduje sezonsku kartu za utakmice na „Stamford bridžu“, iako je veliki navijač Mančester junajteda. Prema pisanju „Tajmsa“, Retklif je „duplo teži“od Abramoviča i njegovo bogatstvo se procenjuje na 23 milijarde evra.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia