Alo!

Krticama na BARSU!

Mesi i društvo zamalo da ostanu bez pobede na terenu koji više liči na krtičnjak nego na fudbalsku pozornicu

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Barselona je preživela Valjadolid! I ratobornog domaćina željnog podviga, i bučnu publiku na „Zorilji“, a i invaziju krtica!?

Naime, teren povratnika u Primeru preksinoć je izgledao baš tako - kao da su ga krtice izrovale. Džomba do džombe, mnogo rupa, zaista je pravo čudo kako se utakmica drugog kola španskog prvenstva uopšte i odigrala. I kako se niko nije povredio. Čude se i u taboru prvaka što su Valjadolid­u dozvolili da igra na takvom „terenu“.

- Da li je moguće da se igra na onakvom polju? Neverovatn­o. Ko je dopustio da se igra na travi koja je postavljen­a samo četiri dana pre utakmice? - pitao je Ernesto Valverde, trener Barselone.

Mesi i društvo su jedva izvukli pobedu. Pogodak Dembelea u 57. minutu, ispostavil­o se, bio je dovoljan za tri boda. Doduše, i domaćin je postigao gol i u nadoknadi vremena, ali je Kekovo slavlje u 94. minutu zaustavio Bengoečea dosuđivanj­em ofsajda posle korišćenja video-tehnologij­e. Ipak, teško izvojevan trijumf nije tema broj 1 na „Kamp nouu“.

- Strašno! Da li je moguće da se dozvoli igra na onakvom terenu? Ogroman je rizik da se neko povredi. Ti koji prodaju TV prava u Americi bolje da brinu o ovome poručuje Đerard Pike, štoper Barselone, aludirajuć­i na ugovor koji je La Liga potpisala na 15 godina s kompanijom iz SAD.

Barsin vezista Serhio Buskets otvoreno je prozvao rukovodstv­o Primere.

- Žalosno je gledati da se utakmica najbolje lige na svetu igra u onakvim uslovima. Pa ima delova terena koji liče na plažu - naglasio je španski reprezenta­tivac.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia