Alo!

KADA SE VESELIM, PENJEM SE NASTO!

- Piše: KATARINA LAZAREVIĆ katarina.lazarevic@alo.rs

Pevačica Dragana Mirković najavila je dobru žurku na zatvaranju 29. „Roštiljija­de“u Leskovcu, a u razgovoru za „Alo!“pevačica nam je otkrila uz kakvu muziku najviše voli da se provodi.

U poslednje vreme intenzivno sa bavite humanitarn­im radom. Koliko vam to znači?

- Mnogo, jer se divno osećam kada znam da mogu nekome da pomognem. Kamo sreće da ne moramo, jer bi to značilo da su svi srećni, zadovoljni i da imaju sve što im je potrebno.

- Volim ljude, zaljubljen­ik sam u muziku, pa ako mogu da pomognem i kolegama, zašto da ne?

Pomagali ste i kolegama?

Da li vam se desilo da ste se razočarali u onoga kome ste pomogli?

- Naravno da je bilo i takvih situacija, ali se trudim se da ružna iskustva zaboravim i da ne razmišljam o njima.

Bila bi šteta da moju pozitivnos­t i potrebu za lepim stvarima uništi nekoliko pojedinaca.

Koliko vas je koštalo zdravlja to što nikada niste želeli da odgovarate na prozivke?

- Zaradila sam problem sa štitnom žlezdom, a to je od ćutanja, verujte mi. Ali, radije ću ćutati nego što ću dozvoliti da sebe spuštam tako što ću odgovoriti ljudima koji to ne zaslužuju. Verujem u pravdu i verujem da će im se sve vratiti na drugi način. Ipak, zna da bude bolno kada sebi ne date da odgovorite, a svi sve znaju i svi ćute. Dobro, ne baš svi. Eto, na primer, Jelena Karleuša. Ona ne ćuti.

Da li vas je nekada posavetova­la da odgovorite na njen način?

- Rekla mi je: „Ja ću pričati, nemoj ti“. Neverovatn­a je, divim joj se kako tako može, jer ja ne mogu. Ona mi je samo rekla: „Ne, ti nemoj“.

Da li ste nekada pričali sa njom, da li nju nešto pogodi?

- Naravno, ona je živ čovek i nju bole mnoge stvari, ali ona sve odmah kaže, dok ja patim. Stradam, jer sam takva sam osoba i ne mogu drugačije.

Koliko će Karleuši tre-

bati da nauči kineski jezik?

- Karleuša je čudo od žene, verujem da će Kinezi poludeti za njom, baš kao Turci i ostatak sveta, uostalom. Gledala sam kada su na nemačkoj i američkoj televiziji govorili o njoj i bila sam ponosna što o nekom sa naših prostora govore kao o svetskoj zvezdi. Ne sumnjam u Kineze, ako nisu već pali, pašće za dva dana.

Zašto se nije još desio vaš duet?

- Nas dve smo sarađivale na drugačiji način na početku njene karijere i Jelena je već o tome govorila. Dovoljno je da imamo lepo mišljenje jedan o drugoj i ne mora da se desti taj duet.

Družili ste se nedavno sa svetski poznatim kreatorom Filipom Plejnom, kakve utiske nosite iz Monte Karla?

- Mnoge svetske zvezde koje sam upoznala pokazale su da je veličina u jednostavn­osti i zadovoljst­vo je družiti se sa njima. Takvi ljudi ne opterećuju, već samo umeju dobro da uživaju. Plejn je znao čime se bavim. Prema meni se ponašao kao da sam svetska zvezda koju prati. Meni to nije potrebno, ali je lepo jer je to dokaz njegove kulture i poštovanja prema ljudima koji su nešto napravili u životu.

Trebalo je da se vaša ćerka Manuela slika u njegovim kreacijama, šta se sa tim desilo?

- Manuela se slikala u modelima Filipa Plejna, ali privatno. On joj je savetovao da ode na kasting za modele, jer je vitka i visoka, ima prelepu kosu. Izrasla je u simpatičnu devojčicu. Međutim, Manuela nije spremna za šou-biznis i srećna sam što moja deca ne žele da budu javne ličnosti. Moja deca su u pravu, jer nije najveća sreća biti poznat.

Jeste li mu pokazali kako se provode žene sa Balkana?

- Naravno, bili biste ponosni na mene. Ali, me je iznenadilo kako se on, kao Nemac, provodi. Plejn u Monte Karlu ima svoj separe koji je dizajnirao. To veče je bio na separeu, a ne u separeu, a ja sam bila tu negde, jer uživam u provodu. Tu su bili moj suprug i deca. Moja Manuela ga obožava i ona je bila najsrećnij­a.

Da li vam se desilo da se u provodu popnete na sto, stolicu?

- Naravno, ali to se dešava u privatnim situacijam­a, pogotovo meni. Kada je dobro društvo i kada gruva dobra muzika, meni je sve dobro.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia