Alo!

Izgubio partiju, pa ubio dvoje!

FLORIDA: POSLE KRVAVOG NAPADA NA TURNIRU U VIDEO-IGRICAMA

- Piše: SAŠA KRANJČEVIĆ sasa.kranjcevic@alo.rs

Brojni svedoci krvoprolić­a u restoranu „Čikago pica“u Džeksonvil­u, u Floridi, potvrdili su da je napadač Dejvid Kac (24) iz Baltimora bio jedan od učesnika turnira u igranju video-igrica, a da je pištolj potegao pošto je izgubio.

Tri osobe su nastradale u nedelju po podne - Tejlor Robertson (27) iz Balarda, Eli Klejton (22) iz Vudland Hilsa, kao i napadač. Robertson je otac dvoje dece, dok je Klejton bio „zvezda u usponu“ gejming zajednice. Više osoba je ranjeno.

- Poludeo je skroz i počeo da puca po prostoriji, pošto je izgubio. To sam mogao biti ja, mogao je biti bilo ko. Još sam šokiran, jedva pričam - rekao je jedan od učesnika turnira.

Drugi gejmer, koji je pobedio Kaca u igranju „Madden NFL 2019“, ispričao je da se „ubica ponašao čudno u nedelju i nosio istu odeću koju je imao i dan ranije, prvog dana takmičenja“.

Turnir je prenošen uživo, kada su odjeknuli pucnji. Na snimku se vidi kako igrači panično rea- guju, a čuli su se i krici pre nego što je snimak prekinut.

- To je užasna situacija, izražavamo našu najiskreni­je saučešće stradalima - saopštili su organizato­ri.

Prema podacima organizato­ra, napadač Dejvid Kac prošle godine je bio pobednik tog turnira, a FBI pretresa njegovu kuću u sklo- pu istrage.

Posle pucnjave, u lokalnoj bolnici su potvrdili da su primili sedmoro ranjenih, od kojih je troje imalo više rana od metaka, dok su dve osobe u vrlo ozbiljnom stanju. Guverner Floride Rik Skot izjavio je da ga je pozvao američki predsednik Donald Tramp i ponudio pomoć sa- vezne vlade.

Mnogobrojn­i učesnici takmičenja i gosti objavili su dramatične poruke tokom pucnjave. Devetnaest­ogodišnji Drini Gjoka iz ekipe „Complexity Gaming“, jedan od igrača koji su uspeli da pobegnu, napisao je na Tviteru: „Upravo se pucalo. Imao sam sreće. Metak me pogodio u prst.“Više igrača je napisalo da su živi i zdravi, ali izuzetno preplašeni.

Prema izveštajim­a policije, ostaje nejasno da li je Dejvid Kac počinio samoubistv­o ili je ubijen u razmeni vatre s čuvarima reda, koji su odmah stigli na lice mesta.

 ??  ?? Mesto pucnjave Napadač: Dejvid
Kac
Policija na mestu
zločina
Mesto pucnjave Napadač: Dejvid Kac Policija na mestu zločina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia