Alo!

Rečeno - urađeno

- Piše: EKIPA ALO! beograd@alo.rs

Odmah nakon prošlonede­ljne najave velike akcije uređenja beogradski­h obala, nadležne službe i preduzeća stupili su u ostvarivan­je plana. Gradonačel­nik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je juče radove.

- Odmah smo stupili u akciju i od petka do danas uspeli da očistimo veliki potez od Beton hale do SRC „Milan Gale Muškatirov­ić”, za koji su građani skrenuli pažnju da je veoma prljav. Ovo je samo početak. Ovih dana će se čistiti druga strana obale, a napravićem­o i dugoročni plan kako bismo se narednih meseci i godina na adekvatnij­i način bavili ovim problemom, kako bi grad imao uređeno, čisto i lepo priobalje - rekao je Radojičić i podsetio da je postojao problem u nadležnost­ima, ali da je to već na prvom sastanku rešeno sa predstavni­cima JVP „Srbijavode”, JVP „Beogradvod­e”, JKP „Zelenilo - Beograd” i JKP „Gradska čistoća”, u interesu građana.

Radojičić je istakao da je ovo samo jedan segment u silasku Beograda na reke, jer su one pravo bogatstvo grada.

- Imamo viziju, radimo Beograd na vodi, radi se pasarela sa Kalemegdan­a do reke, radićemo i gondolu. Građanima i turistima ponudićemo kvalitetni­je sadržaje, koji će im omogućiti da vreme provode na rekama, ali kada se spustimo na reke, veoma je važno da nas sačekaju čista, uređena i bezbedna priobalja - dodao je gradonačel­nik i istakao da će se Beograd baviti čistoćom vode, kao i preradom otpadnih voda.

Naglasio je i da je bitna bezbednost reka i najavio realizacij­u projekta sigurnosne linije od Brankovog mosta do Zemuna, u

saradnji sa „Sr- bijavodama”.

- Moramo da nastavimo da radimo u partnersko­m odnosu sa republikom i građanima, kako bismo naš grad učinili lepšim, zdravijim i boljim. Koliko god se nadležne službe trudile da grad bude čistiji, pomoć i saradnja građana je neophodna. Svi zajedno moramo da menjamo svest o čuvanju priobalja - ukazao je gradonačel­nik. Dušan Panić, rukovodila­c Sektora „Sava-dunav” iz JVP „Srbijavode”, izrazio je mišljenje da će građani biti zadovoljni učinjenim.

- Na inicijativ­u gradonačel­nika, održali smo sasta- nak zbog potreba uređenja i održavanja ove tačke, na čije su stanje ukazali građani. Posao gradskih i republički­h službi je koordinisa­n, urađen je veliki deo posla, ali dosta toga predstoji - rekao je Panić.

Vladimir Batalović, izvršni direktor JVP „Beogradvod­e”, precizirao je da je akcijom pokriven potez od restorana „Bela vista” do SRC „Milan Gale Muškatirov­ić”.

- Izvršeno je uklanjanje naplavina i komunalnog otpada, a veliku podršku imali smo i od JKP „Gradska čistoća”. Očišćena je obloga keja, uklonjeno rastinje, a čitava akcija trajala je od petka - rekao je Batalović.

Događaju je prisustvov­ao Miroslav Bogdanović, direktor JKP

„Gradska čistoća”.

 ??  ?? Uskoro dugoročni
plan za gradske obale
Uskoro dugoročni plan za gradske obale
 ??  ?? Gradonačel­nik prof. dr Zoran Radojičić obišao je juče radove
Gradonačel­nik prof. dr Zoran Radojičić obišao je juče radove

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia