Alo!

Zvezdino najmoćnije oružje - šut!

- Piše: M. SIMIĆ redakcija@alo.rs

Još dan je ostao do revanš meča sa Salcburgom (sreda, 21 čas, prvi meč 0:0), a Crvena zvezda može da se pohvali da je poznata po jakoj odbrani, naročito na evropskoj sceni, gde nije lako ne primiti gol. Istina, nije srpski prvak (još) igrao protiv Barselone, Reala, Bajerna, Sitija, ali kada je reč o „Marakani“, Zvezda je opasna i u napadu ove godine.

Puleni Vladana Milojevića su na određen način u praksi pokazali kako je, zapravo, napad najbolja od

brana. Fudbaleri Crvene zvezde tokom borbe za ulazak u Ligu šampiona prednjače u statističk­im kolonama i od četiri ofanzivne, u čak tri su na samom vrhu.

Niko nije više šutirao i izveo više kornera od njih. Do sada su na sedam utakmica kvalifikac­ija za elitno takmičenje uputili 102 udarca ka golu rivala, što je gotovo 15 po meču. Ukupno čak 10 više od Astane, a onda slede Seltik (88), Ajaks (74) i Škendija (71).

Od 102 udarca, 38 je išlo u okvir gola i šampion Srbije je prema tom parametru prvi. Prate ga, opet, Ajaks - sa 36, i Seltik - sa jednim manje, Astana je na stala na 31, a peti je Malme sa 28.

Zvezda je na vrhu i što se tiče broja izvedenih kornera - imala ih je 46, odnosno skoro sedam po utakmici. Seltik je na 37 udaraca iz ugla, Legija na 36, Karabag na 34 i Ludogorec na dva manje.

I po broju postignuti­h golova crveno-beli su pri vrhu, pošto su 10 puta zatresli protivničk­u mrežu do sada. Ispred su samo Seltik i Dinamo Zagreb sa po pogotkom više, odnosno Ajaks sa 13 golova. Individual­no su se na tom polju istakli Nemanja Radonjić i El Fardu Ben, koji su se po četiri puta upisali u strelce, kao i Klas Jan Huntelar (Ajaks) i Jakub Svierčok (Ludogorec), a gol više ima Ibraimi iz Škendije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia