Alo!

Čakir sudi u Salcburgu !

-

Mašala - Crvenoj zvezdi sutra uveče sudi Čunejt Čakir! Poznati arbitar je delio pravdu u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, ali i u finalu Lige šampiona, gde je teško oštetio Bajern protiv Reala.

Kao što je već poznato, Čakir je jedan od najpriznat­ijih sudija, ali mnogi će reći da to ne znači i da spada u najbolje. Poslednjih godina redovni akter završnica najvećih takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA - Lige šampiona, Evropskog i Svetskog prvenstva, na kojem je nedavno delio pravdu u polufinalu, na utakmici između Engleske i Hrvatske, u Moskvi.

Prate ga kroz karijeru i kontroverz­e, a poslednja se vezuje za polufinale Lige šampiona, utakmicu između Reala iz Madrida i Bajerna iz Minhena (2:2). „Kralj“je prošao dalje posle pobede u Minhenu (2:1), a Čakir je sudio, blago rečeno, sporno.

Recimo, pri rezultatu 1:1 fudbaler Bajerna Kimih je cen- trirao u kazneni prostor, levi bek Reala Marselo je loptu zahvatio rukom, ali je Čakir to ignorisao. Najgore od svega je što je Marselo posle utakmice priznao da je igrao rukom.

Da ne govorimo koliko su besni bili navijači Bajerna, koji su posle utakmice iz minuta u minut menjali biografiju Čakira na „vikipediji”, ostavljaju­ći zanimljive podatke...

- Čakir je igrač Real Madrida, koji za ovaj klub nastupa na poziciji sudije. Posle transfera u Real, Čakir smatra da nije igranje rukom ukoliko lopta dotakne ruku nekog od igrača Reala - pisalo je o turskom sudiji.

Čakiru će na pomenutoj utakmici između Salcburga i Crvene zvezde pomagati sunarodnic­i Duran Bahatin i Ongun Tarik, a četvrti sudija je takođe Turčin, Sesiguzel Džejhun. Delegat utakmice je Holanđanin Vesterik Eugen, a specijalni posmatrač Englez Majkl Rajli.

 ??  ?? Često na meti kritika igrača: Čakir na meču
Argentine
Često na meti kritika igrača: Čakir na meču Argentine
 ??  ?? Detalj sa meča iz Zagreba
Detalj sa meča iz Zagreba
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia