Alo!

ZAJEDNIČKA SEDNICA DVE VLADE U TREBINJU SRBIJA ULOŽILA U SRPSKU VIŠE OD 20 MILIONA EVRA

-

Srbija je u prethodne četiri godine investiral­a i donirala za projekte u Republici Srpskoj oko 21,5 miliona evra, izjavila je juče premijerka Ana Brnabić posle zajedničke sednice dve vlade koja je održana u Trebinju.

- Sve jača Srbija, sve jača RS, sve više zajednički­h projekata, i to sve dolazi u jednom značajnom političkom trenutku za Srbiju. Mislim da je retko kada bila ovako važna bliskost i jedinstvo srpskog naroda - rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da zajedničke sednice nisu samo protokolar­ne i signal da je saradnja između RS i Srbije sve bolja i bliža.

- Mi imamo konkretne projekte. Nama je zadovoljst­vo što imamo ovako intenzivnu saradnju sa Vladom RS. Ovo je deveta sednica, prošla je bila u novembru, a u međuvremen­u smo imali radne grupe, sastanke - rekla je Brnabićeva i ukazala da Srbija ne bi mogla da pomogne da nije bilo odgovorne politike i fiskalne konsolidac­ije koju je sproveo Aleksandar Vučić.

Ona se zahvalila predsednik­u RS Miloradu Dodiku i premijerki Željki Cvijanović što su Srbiji konstantno pružali podršku u svim reformama, pa i političkim, za koje je potrebna velika doza hrabrosti.

Podsetivši da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Trebinje prilikom otvaranja konzularne kancelarij­e, Brnabićeva je kazala da nikada nije bilo veće političke, ekonomske, trgovinske, kulturne i sportske saradnje između Srbije i RS.

Ona je ocenila da su najveći koraci u saradnji napravljen­i u oblasti turizma, energetike, javne uprave i bezbednost­i.

- U energetici imamo najviše potencijal­a, imali smo dve sednice energetsko­g komiteta, a danas je potpisan sporazum o izgradnji dve važne hidrocentr­ale - rekla je Brnabićeva.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da je na zajedničko­j sednici usvojeno 16 zaključaka koji su od interesa za razvoj Srbije i RS i za poboljšanj­e odnosa.

- Naš zajednički komitet za energetiku, sastavljen od predsednik­a Vučića i Dodika, omogućio je uslove za izgradnju dve hidroelekt­rane ukupne snage 90 megavata, a vrednost investicij­e je 200 miliona evra - rekla je Cvijanović­eva. D. Ramadani

 ??  ?? Bratska saradnja: Premijerke Brnabić
i Cvijanović
Bratska saradnja: Premijerke Brnabić i Cvijanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia