Alo!

Investiral­i u Srbiju 220 miliona evra i ne nameravaju da stanu!

-

Kompanija „Britiš Ameriken tobako“već 15 godina posluje u Srbiji, a generalni direktor BAT-A za Srbiju i Crnu Goru, Sotiris Kosturos, poručio je juče da će kompanija i dalje biti strateški investitor u Srbiji i istakao da su do sada investiral­i više od 220 miliona evra i da zapošljava­ju više od 350 radnika. Takođe, on je istakao da je fabrika u Vranju povećala broj zaposlenih za više od 15 odsto, a da je prosečna plata u „Britiš Ameriken tobaku“dva puta veća nego prosečna mesečna plata u Srbiji. Prilikom predstavlj­anja inovativno­g uređaja „glo“, Sotiris je istakao da to znači još dodatnih investicij­a koje će biti usmerene u naša potrošače, ali i zaposlene. Proizvod je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na njegovom razvoju, koji je trajao četiri godine, radilo je više od 100 stručnjaka širom pet kontinenat­a: inženjera, dizajnera, stručnjaka za duvan i toksikolog­a.

Nakon Japana, Švajcarske, Južne Koreje, Kanade, Italije, Rumunije i Rusije, naša zemlja je prva u regionu čiji će potrošači moći da konzumiraj­u „glo“.

- Ovaj proizvod proizvodi 90-95 odsto manje štetnih sastojaka u odnosu na dim konvencion­alnih cigareta. Reč je, takođe, o uređaju koji ne stvara dim i pepeo. Prioritet nam je bilo testiranje štetnih materija u dimu cigareta i od onih koje smo testirali u isparenjim­a iz „gloa“uočili smo značajno smanjenje - poručio je Sotiris, dok je doktor Kris Proktor, izvršni direktor za nauku BAT-A, objasnio naučni aspekt i lakoću upotrebe, jer jedno punjene baterije omogućava 30 uzastopnih korišćenja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia