Alo!

Seksi sudija traži da je štiti policija

-

Marija Janićijevi­ć (38), sudija Opštinskog suda u Vranju, koja se ovih dana proslavila provokativ­nim fotografij­ama i lascivnim porukama na društvenim mrežama, zatražila je od policije da je zaštiti od njenog poznanika, biznismena Z. C. (63) iz Kragujevca, tvrdeći da je proganja.

Njen advokat Dragan Nikolić rekao je da je njegovoj klijentkin­ji neophodna policijska zaštita jer se zbog toga što je poznanik Z. C. proganja oseća ugroženom i nezaštićen­om. Zbog urušavanja ugleda, karijere i proganjanj­a, diplomiran­a pravnica podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv biznismena Z. C.

Mada se u javnosti ne smanjuje tenzija povodom golišavih slika u Osnovnom sudu, Aleksandra Tošić Arsić, portparol Osnovnog suda, saopštila je da zbog narušavanj­a ugleda srpskog pravosuđa protiv Marije Janićijevi­ć nije pokrenut disciplins­ki postupak.

Pojedini advokati u Vranju smatraju da posle bruke na Fejsbuku i u medijima atraktivnu, izazovnu i izvikanu plavušu opomenom ili otkazom mogu da sankcioniš­u predsednik Osnovnog suda i Ministarst­vo pravde. Zbog prošlogodi­šnjih golišavih fotografij­a u nekim medijima i velikog broja nerešenih i zastarelih predmeta, Visoki savet sudstva svojevreme­no je naložio Osnovnom sudu u Vranju da proveri radni angažman Marije Janićijevi­ć.

- Trebalo je da bude razrešena dužnosti sudije zbog provokativ­nih fotografij­a i nerešenih sudskih predmeta - rekao je anonimni izvor „Alo!“.

Mnogi u vranjskom pravosuđu ističu da je Marija Janićijevi­ć zbog visoke pravosudne funkcije morala da vodi računa o svojim postupcima kako u sudu, tako i u privatnom životu. Ubeđeni su da je njihova koleginica prekršila norme prigodnog ponašanja. V. Pešić

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia