Alo!

GRADONAČEL­NIK RADOJIČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE

-

pre nesreće bila trojica radnika. Braća Turović i još jedan radnik. Gazda je tog trećeg poslao na Dedinje na neko drugo gradilište pred samu nesreću, inače, kako mi je rekao, i on bi poginuo, jer je stajao pored nastradalo­g. Počeo je da se ruši zid, a radnik je pokušao da ga zadrži rukama. U tom trenutku, na svega pet metara odatle, bio je njegov rođeni brat. Pitala sam ga - pa je l’ mu je živ brat, a on je rekao: „Nema šanse, njemu su glava i trup smrskani“. Rekao mi je da su u porodici imali mnogo tragedija, a da je Nebojša bio na Košarama, jedva je živu glavu izvukao i eto, sad je poginuo. Rasplakala sam se odmah. Rekao mi je da svakog jutra ustaju u 4 i da sami sebi donose hranu - kaže komšinica Zorica Rajković za „Alo!“.

Prema rečima poznanika, njih dvojica su iz Kraljeva, a stanovali su u Malom Mokrom Lugu.

- Za tu firmu rade od 2009. godine. Nemaju nikoga, roditelji su im odavno preminuli, imaju nešto rodbine u Kraljevu i to je to. Mučili su se i eto, jedan pogibe. Tu porodicu kao da prati neka zla kob. Navodno nemaju svoje porodice - ispričao je izvor.

Prema rečima brata od strica, koji se našao na terenu, Nebojša je bio diplomiran­i ekonomista.

- Otac mu je bio advokat, a majka prosvetni radnik. Braća su

Na lice mesta stigao je i gradonačel­nik

Zoran Radojičić, koji je izjavio saučešće porodici nastradalo­g. Kako je istakao, Beograd jeste grad kranova, ali da su ljudski životi najvažniji i mora da se uradi sve da se ovakve stvari ne bi ponovile.

- Beograd jeste veliko gradilište. Grad kranova. Ali ljudski životi su najbitniji. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju. Sve nadležne gradske inspekcije moraju da izađu na teren! Ja kao gradonačel­nik neću dozvoliti da se ovo dešava, bez obzira na to ko je investitor. Porodici nastradalo­g upućujem najiskreni­je saučešće - rekao je

on.

se doselila u Beograd kada je im propao porodični biznis - ispričao je za medije.

Telo je izvučeno oko 13 sati. Na licu mesta bio je i Nebojšin brat, koji je stajao nemo, dok su na gradilištu bili vatrogasci i policija, a prizor je bio i više nego potresan jer su bukvalno sakupljani delovi tela nesrećnog radnika.

Utvrđuje se šta je dovelo do obrušavanj­a potpornog zida koji je usmrtio radnika.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia