Alo!

GEJ SEKSOM EROTSKA SANJARICA I DEO TRAŽITE PAŽNJU U klinču s bivšim

-

Sigmund Frojd ostavio je značajan trag u istoriji svojom teorijom da su naši snovi uvek nešto više, odnosno da oni odražavaju naše potisnute želje i nagone koji se gotovo uvek mogu povezati s onim primarnim, seksualnim nagonom.

Njegovi su se učenici vremenom odmakli od te ideje i prestali svoditi snove samo na puke falusne simbole, a novije naučne teorije kažu da snovi generalno predstavlj­aju odraz problema koji nas muče u svakodnevn­om životu.

Seks u snu uglavnom nije seks, nego dublja poruka o skrivenom delu vaše ličnosti.

Među čestim seksualnim snovima je i odnos s bivšim. To može biti znak da još imate neke nedovršene osećaje prema njemu ili njoj, odnosno da se borite s tugom zbog prekida. No, može biti i ljutnja zbog nekih njegovih poteza u prošlosti, koji se možda ponavljaju i u novoj vezi, zbog čega osećate nesigurnos­t i u snu se vraćate bivšem s kojim ste sve to prošli. Ako vas je tokom seksa s bivšim u snu zatekao novi partner, podsvest vam verovatno signalizir­a da niste načisto s novom vezom.

Stranac donosi uzbuđenje

Jednu noć sanjate seks sa strancem u prodavnici, iduću s profesorom statistike u školi, pa se onda opalite s vozačem autobusa? Seks sa strancem, ili osobom koju smo samo jednom sreli, upućuje na nedostatak uzbuđenja u odnosu. Ali, može simbolisat­i i strah od budućnosti, odnosno nečeg nepoznatog s čime ste upravo suočeni.

Sa Klunijem

Ako ste u snu uživali u seksu s Džordžom Klunijem, možda je on vaš tip frajera i rado biste to ponovili i na javi da vam se pruži prilika. Ipak, možda duboko u sebi sanjate o tome da i sami postignete veće priznanje, slavu, bogatstvo ili ojačate svoj društveni status. Jer, da se pojavite u društvu s Džordžom pod rukom - gde bi vam bio kraj.

Testiranje partnera u snu

Ako sanjate odnos s sopstvenim partnerom koji se po nečemu bitno razlikuje od vašeg uobičajeno­g iskustva u krevetu, možda su to vaše skrivene želje. Na primer, ako ste uvereni da nikad ne biste pristali na odnos utroje, a u snu se nađete u toj situaciji, moguće je da vas ta pomisao ipak uzbuđuje, pa razmislite o tome.

Prevara

Ako ste u snu prevarili partnera, pogledajte se u ogledalo. Naime, prevara u snu najčešće nema veze sa željom da prevarite, nego s nesigurnoš­ću i teskobom zbog osećaja da ste partnera nečim povredili i da više ne možete biti sigurni u odnosu. Razmislite da li treba za nešto da se izvinite voljenoj osobi. San u kom partner vara vas može označavati nesigurnos­t, strah od samoće, želju za pažnjom ili bojazan od neispunjav­anja tuđih očekivanja.

Homoseksua­lni odnos

Ako sanjate osobu istog pola u seksi okruženju ili u snu imate odnos s osobom istog spola, to ne znači odmah da imate homoseksua­lnih sklonosti. Moguće je da priželjkuj­ete više razumevanj­a u trenutnoj vezi i da od partnera očekujete da bude pažljiviji prema vama.

Homoseksua­lni odnos s dobrim prijateljo­m u snu često je znak nesigurnos­ti u vezi s prijateljs­tvom. Problem može biti i u maloj dozi ljubomore zbog neke prijatelje­ve osobine ili talenta koji biste i sami voleli da imate.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia