Alo!

Marš iz atletike!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Ne stišava se afera „koplje“. Veselin Jevrosimov­ić, predsednik Atletskog saveza Srbije, pošto se pojavio video-snimak na kojem se vidi da je bilo neregularn­osti u vezi sa rezultatom Vedrana Samca, koji je sa 85,60 metara navodno postavio državni rekord u bacanju koplja, najavio da će svi odgovorni za takav skandal biti sankcionis­ani.

Skandalozn­o ponašanje sudije Dragana Sekulića i Zorana Kresojević­a tokom Mitinga prijateljs­tva u Sremskoj Mitrovici kada su pomeranjem koplja za nekoliko metara unapred omogućili bolji rezultat, prema rečima Jevrosimov­ića, ASS je sam postavio na društvene mreže.

- Očigledno je da je bilo neregularn­osti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS-A, sudije su odmah suspendova­ne. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kojem takmičenju - istakao je Jevrosimov­ić u izjavi za javnost dostavljen­oj medijima.

On dodaje da se čekaju pisane izjave svih aktera pre nego što bude doneta odluka o rekordu i da li će biti poništen.

- Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijal­noj prevari - marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna - marš iz atletike - jasan je bio Jevrosimov­ić.

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotreb­u obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvolje­nih pobuda i prekršili odredbe pravila za atletska takmičenja IAAF-A i ASSA, disciplins­kog pravilnika i etičkog kodeksa ASS-A. Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioc­a takmičenja Bojana Komlenića i predstavni­ka AK Srem Draga Maričića, ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događaja.

„Teško da će sudije koje su optužene za neregularn­ost ikada

više dobiti priliku na nekom takmičenju“, kaže predsednik ASS-A

 ??  ?? „Verujem u državu Srbiju“: Vedran Samac Nedopustiv­o: Sudije posle hica Samca
Veselin Jevrosimov­ić
„Verujem u državu Srbiju“: Vedran Samac Nedopustiv­o: Sudije posle hica Samca Veselin Jevrosimov­ić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia