Alo!

Policajci u Salcburgu nazdravlja­li Zvezdi!

-

Mere bezbednost­i bile rigorozne, ali je sve pre početka utakmice prošlo u više nego korektnoj atmosferi

Salcburg je juče tokom dana bio crveno-beo, ali ne zbog navijača austrijsko­g šampiona, već zbog „delija“!

Hiljade navijača srpskog šampiona sjatile su se u Mocartov grad, a procena je da ih je u sredu na ulicama bilo gotovo 10.000, doduše, bili su uglavnom raštrkani po centru i okolnim ulicama.

Beograd, Novi Sad, Kruševac, da ne nabrajamo gradove iz Srbije, zatim Beč, Minhen, Berlin, Cirih... Svi su se sjatili na jedno mesto da podrže svoj tim u pokušaju da ostvari najveći uspeh u novijoj klupskoj istoriji.

Domaći fanovi su se ponašali indiferent­no, jer smo za čitav dan u gradu nismo videli nijedan jedini dres Salcburga! Kao da se nije igrao tako važan meč, kao da „bikovi“i nemaju prave navijače, što nije daleko od istine.

Izbrojali smo desetine „marica“i policijski­h vozila koji su nonstop kružili užim i širim centrom oko reke Salcah, ali srećom bespotrebn­o, jer je sve proteklo u najboljem redu, bar do trenutka dok navijači oko 17 časova nisu krenuli ka „Red Bul areni“. Ali, bilo je i sjajnih momenta. Tako je jedan policijac nazdravlja­o navijačima šoljom na kojoj je bio grb Crvene zvezde. Naravno, pivo se točilo u galonima, ali sve u granicama normale. Turistima iz celog sveta je posebno bilo interesant­no da vide spektakl „delija“pa su ovog puta i oni bili deo turističke atrakcije. Da su čekali navijače Salcburga, načekali bi se poduže...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia