Alo!

Posao nam jeda GRADIMO MOSTOVE!

- PIŠE: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Novosađani i svi ostali građani i putnici kroz našu zemlju dobili su juče novi Žeželjev most na mestu na kojem je stari srušen u bombardova­nju Srbije. Most su otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Johanes Han, evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku.

- Nisam ni sanjao kakvu lepoticu gradimo i zato hoću da se zahvalim našem gostu, komesaru Hanu - rekao je predsednik, navodeći da nije srećan i ponosan samo zbog završetka posla.

- Kada stanem ovde i pogledam ovaj predivni most, više nego ikada mi je jasno da se ceo posao svodi na građenje mostova. Mostovi su uvek tamo gde se ukrštaju ljudske potrebe. Ka budućnosti, ka ciljevima, uspešnim i vrednim ljudima - rekao je Vučić.

Kako je rekao, kada je pravljen stari Žeželjev most, mnogi nisu verovali u njegovu izdržljivo­st i stabilnost, ali je taj most, 38 godina kasnije, u NATO agresiji 12 puta gađan dok se nije srušio, koliko je jak bio. Vučić je rekao da su u izgradnji mosta učestvoval­i i Srbija, i Vojvodina, i Novi Sad, a ponajviše Evropa, ka kojoj se ovaj most, kaže, pruža ponovo. Poručio je da bez mostova ne možemo nikuda da odemo, ni da se vratimo, a da bez njih nema ni našeg puta ka EU, ka prosperite­tu, standardu, sigurnosti i boljitku, koji i Novi Sad i naša zemlja zaslužuju. Treći smo u Evropi po stopi rasta, konačno brzo napredujem­o, rekao je Vučić, ali i dodao da su decenije potrebne da stignemo razvijenu Evropu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia