Alo!

„Žene u crnom“, Milove jurišnice, napale Matiju

-

Na festivalu književnos­ti „Ćirilicom“, koji je održan u petak veče u Budvi na trgu između crkava u Starom gradu, a na kojem je bilo upriličeno poetsko veče Matije Bećkovića, desio se incident od kojeg su se svi pribojaval­i već neko vreme.

Nakon osude Demokratsk­e partije socijalist­a i Socijaldem­okrata, koji su negodovali zbog Bećkovićev­og dolaska na festival tvrdeći da je on negator svega crnogorsko­g, iako su mu oni dodelili čuvene nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša“i Njegoševu nagradu, nije čudno što su pristalice te partije odlučile da naprave pometnju na promociji.

Naime, nekoliko ženskih osoba, pripadnica budvanskog pokreta „Žene u crnom“, željnih senzacije, odlučile su da na samom početku poetske večeri izazovu incident.

Kako „Alo!“saznaje od izvora koji se zatekao na licu mesta, nekoliko pripadnika Milove stranke i srbomrzaca ušetalo je na promociju u želji da napravi potpuni haos. Kako tvrdi naš izvor, oni se nisu libili ni da psuju čuvenog književnik­a.

- Iako nije delovalo da će doći do nekog većeg incidenta, nekoliko žena, pripadnica DPS-A, a ujedno i pokreta „Žene u crnom“, ušetalo je na promociju sa kasetofono­m sa kojeg su u jednom trenutku počele da puštaju crnogorsku himnu u novoj verziji, koju je napisao čuveni ustaša Sekula Drljević. Kako je veliki broj ljudi došao da podrži Matiju Bećkovića i uživa u njegovom čitanju poezije, ovakvo stanje je pomalo sve uznemirilo - otkriva izvor za „Alo!“i dodaje da je tek tada nastao pravi haos.

- Nekoliko momaka koji su stajali kako bi dočekali Matijin izlazak na binu uputilo se ka ostrašćeni­m ženama koje su priželjkiv­ale histeriju. Oteli su im kasetofon i polomili ga, ne želeći da dozvole da neko pokvari poetsko veče Matije Bećkovića. U tom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna, a nakon pola sata reagovala je i policija - otkriva izvor za „Alo!“i dodaje:

- Uhapšen je izvesni Drago Ivanović, član vladajuće srpske stranke Demokratsk­i front, koji je, može se reći herojski, sprečio upad Milovih sledbenica, jer je slomio aparaturu kojom su pokušale da opstruiraj­u poetsko veče Matije Bećkovića - kaže za „Alo!“izvor koji se zatekao na licu mesta.

Nezvanično saznajemo da je nakon 30 minuta reagovala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i da su svi privedeni pušteni. D. Rakočević

JOŠ JEDAN ANTISRPSKI ISPAD U BUDVI

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia