Alo!

Na prostitutk­ama zaradili 95.000 €!

- E. S.

Slovenačka policija uhapsila je bračni par iz Novog Mesta zbog sumnje da je držao dve devojke iz Srbije i jednu Ukrajinku koje su se bavile prostituci­jom. Policija veruje da su devojke imale po 20 mušterija dnevno i da su žrtve obesnog para, koji je na njihovoj muci zaradio više od 95.000 evra.

Kako pišu slovenački mediji, bračni par je iskoristio lošu materijaln­u situaciju devojaka, pa ih je nakon što su zapale u dugove uveo u svet prostituci­je. - Devojke koje su u Sloveniju došle zbog posla, supružnici su finansijsk­i iscrpeli, pa su im onda predočili da rade za njih kako bi vratile dugove. Devojke su držali neprijavlj­ene u raznim sobama na području Novog Mesta i Celja, a koje su same morale da plate, kao i ostale troškove, na primer prevoz do mušterija - pišu slovenački mediji. Kako oni pišu, bračni par je posredovao i diskretno ugovarao poslove, tako da policija dugo nije mogla da ih poveže. - Devojke su spavale tamo gde su i jele, ali i primale mušterije. Veći deo zarade predavale su bračnom paru, a od onog što im je ostajalo morale su da plate kiriju, hranu i ostalo. Dosadašnji­m radom policije, ustanovlje­no je da su devojke u minula četiri meseca imale oko 1.600 mušterija, odnosno po 20 dnevno. Kada su pronađene, njihovo stanje bilo je više nego očajno. Bile su iscrpljene, u modricama i psihički slomljene, pa policija protiv njih neće pokretati postupak jer ih tretira kao žrtve, što one i jesu - navode slovenački mediji.

Ono još navode da se bračni par, osim za prostituci­ju, tereti i za više krivičnih dela, između ostalog neprijavlj­ivanje devojaka i utaju poreza, a preti im do 12 godina robije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia