Alo!

Marina bih ubedio DA IGRA ZA SRBIJU!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Poslednjeg dana prelaznog roka Crvena zvezda je dovela trojicu igrača. Ričmonda Boaćija, kome su se navijači najviše obradovali, Gorana Čaušića, koji je prerano otišao s Marakane, ali najzvučnij­e ime je, svakako, Marko Marin, nekadašnji fudbaler Verdera, Čelsija i Olimpijako­sa.

Momak koji je s dve godine iz Bosanske Gradiške otišao u Nemačku uvek je isticao da je veliki navijač crveno-belih, a u Crvenoj zvezdi ga izuzetno cene i dugo mu se nadaju.

- Marin mi je obećao da će do 2020. godine sigurno doći u Crvenu zvezdu - rekao je pre nešto više od mesec dana Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

Međutim, kad su crveno-beli uspeli da izbore plasman u Ligu šampiona, posao je završen za samo dva dana i nekadašnji reprezenta­tivac Nemačke stigao je u redove srpskog prvaka. E, baš ta konstataci­ja da je Marin izabrao da igra za „pancere” smeta legendarno­m stručnjaku Dragoslavu Stepanović­u, s kojim se Marko pre dvadesetak godina fotografis­ao u Nemačkoj.

- Video sam tu fotografij­u, poslali su mi je prijatelji, ali, iskreno, ne znam kad je nastala. Prema opremi koju nosim, to je iz perioda dok sam bio trener Ajntrahta, a i Marin je odrastao u okolini tog grada. Međutim, zaista do sada nisam znao da je to on. Tada sam ga video poslednji put - kaže Stepanović i nastavlja:

- Žao mi je što ga nisam ranije upoznao, jer bih pokušao da ga ubedim da ne igra za Nemačku, nego za Srbiju. Takav igrač bi bio potreban našoj reprezenta­ciji. Nažalost, on je odlučio drugačije.

Popularni Stepi kaže da se igrač Marinovih kvaliteta teško pronalazi, ali da do sada nije uspeo da iskoristi sav svoj potencijal.

- Ne znam u kakvoj je formi, niti koliko je igrao u Olimpijako­su, ali znam da će kad bude bio spreman biti veliko pojačanje. Krivo mi je što u klubovima nisu iskoristil­i njegov potencijal na pravi način i što nije ostavio dublji trag u evropskom fudbalu. Verujem da će to učiniti sa Zvezdom - kaže Stepanović.

„Nisam znao da je na ovoj fotografij­i on, a da sam ga ranije sreo, molio bih ga

da ne igra za Nemačku”, kaže legendarni trener

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia