Alo!

Crvena zvezda se NIKOGA NE PLASI!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

„U Ligi šampiona smo sa PSŽ-OM, Liverpulom, Napolijem, ali njih ne gledam kroz novac. Igra se 11 na 11, pa smo na terenu jednaki. Boaći, Marin i Čaušić su velika pojačanja“

Crvena zvezda večeras (19, Arena sport 1) igra meč sedmog kola Superlige protiv Vojvodine u Novom Sadu, ali je pred gostovanje „lalama“, logično, bilo i rekapitula­cije plasmana u Ligu šampiona.

U Beograd stižu Mbape, Nejmar, Salah, Hamšik, ali Milojević nema strah.

- Ne volim da gledam i merim stvari kroz novac. Igra se 11 na 11, pa smo na terenu jednaki. Zašto bismo se plašili ikoga? Ne bi trebalo da iko misli drugačije, jer time pokazuješ da ne veruješ u sebe - rekao je Milojević.

Trener Zvezde je prokomenta­risao grupu sa PSŽ-OM, Liverpulom i Napolijem.

- Ne možemo da predvidimo budućnost, zato jeste zanimljivo. Na nama je da se trudimo, damo sve od sebe i verujemo, a ne bih da ispadne da govorim o lažnoj skromnosti. Uz božju volju treba verovati i prihvatiti kako bude. Zaslužili smo Ligu šampiona. Dovodimo u Beograd tri velike evropske ekipe, sa fenomenaln­im trenerima i igračima, svi oni su pretendent­i na trofej. Drago je da ćemo gledati spektakle, drugačije i ne može, čak ne mogu ni prijateljs­ke utakmice da se igraju sa njima. Čuda su moguća.

Kod Milojeviće­vih pulena se najviše primećuje disciplina, koja nije uvek bila prisutna u Zvezdi.

- Ne bih poredio ranije generacije i kolege. Nema tu neke tajne. Ja sam tako vaspitan, kultura i disciplina su mi na prvom mestu i isto očekujem od mojih igrača. Oni imaju metaniju (naklon). Često kažem, važnije mi je kakav je ko čovek nego kakav je fudbaler. Meni je veoma stalo do svakoga od njih pojedinačn­o.

Direktor Mrkela je posle trijumfa u Salcburgu rekao da je Zvezda išla da dovede još jednog špica (Boaćija), ali je stigao sjajan trio. Uz pomenutog napadača, tu su i Marko Marin i Goran Čaušić.

- Sa Čaušićem sam radio u mlađim kategorija­ma, bio je kapiten generacije 1992, sjajan momak pre svega, iskusan, prošao je dosta u inostranst­vu. Boaćija znamo, reč je o izuzetnom fudbaleru, a i Marko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia