Alo!

ISPOVEST ALEKSANDRA MITROVIĆA, REPREZENTA­TIVCA SRBIJE: Mogao sam da postanem KRIMOS!

„Porodica je učinila sve da ne završim na ulici. Nisam oduvek bio zaintereso­van za fudbal“

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Aleksandar Mitrović je jedinstven po mnogo čemu.

Fudbaler Fulama i reprezenta­cije Srbije našao se u centru medijske pažnje na Ostrvu, posebno zbog činjenice da je u prva četiri kola postigao četiri gola.

U opširnom intervjuu za „Dejli mejl“Mitrogol je pričao o detinjstvu, porodici, karijeri...

- Nisam oduvek bio zaintereso­van za fudbal. Jednom prilikom sam pogodio konduktera, bilo nas je stotinu, ali ga je moj kamen pogodio. Otac me inače nije tukao, ali tih batina ću se sećati celog života. Porodica je učinila sve da ne završim na ulici, da ne postanem kriminalac. Kada sam bio u Partizanu, nisam igrao, bio sam suviše nizak, ali onda sam naglo izrastao, zaigrao za omladince i šest meseci kasnije sam bio u prvom timu.

Govoreći o uzorima, Mitrović posebno ističe dvojicu igrača...

- Ja sam rastao gledajući Širera i Drogbu, ali se igra promenila, traže brže igrače. Ja to nisam, znam šta mogu. To je više rvanje, više tuča nego trčanje. Ali morate da pokažete da se ne plašite. Kada me udarite, vratiću vam još jače na terenu, to je rat i spreman sam na sve. Posle utakmice - pozdrav do sledeće prilike, to se zove poštovanje - naglašava Aleksandar.

Mitrović je govorio i o svom karakteris­tičnom načinu proslave gola, kada stavlja ruku na uvo.

- Ne znam zbog čega slavim gol. Jednostavn­o, tako je počelo ove sezone i sad moj Luka (dvogodišnj­i sin) oponaša to. Gol, to vam je oslobađanj­e, strast, nešto što mora da izađe iz mene - zaključuje Mitrović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia