Alo!

Kod Dude ni Dražen nije bio zvezda!

- Piše: EKIPA ALO! sport@alo.rs

Jedan od najboljih košarkaški­h trenera svih vremena - Dušan Ivković, od reprezenta­cije i klubova je, po pravilu, pravio imperije.

Svima je poznato da je kod Dude uvek vladala vojnička disciplina, da je naš stručnjak jedan od najvećih autoriteta kada je reč o igri pod obručima. Dino Rađa, bivši jugosloven­ski i hrvatski reprezenta­tivac, koji je ostavio trag čak i u NBA ligi, osetio je potrebu da se Ivkoviću zahvali na svemu što je učinio za njega, za košarku na našim prostorima. Na svojoj Fejsbuk stranici Rađa je postavio tekst koji dobrim delom govori o tajni uspeha našeg trenera.

„Duda Ivković. Respekt. Još jedan od kojeg sam puno toga naučio. Nakon Kreše (Ćosića) dobija u ruke reprezenta­ciju punu talenta i vrhunski slaže kockice. Koliko god neko mislio da je lako bilo „daj balun” u ruke Draženu (Petroviću), Toniju (Kukoču), Vladi (Divcu) ili Dinu (Rađi) i sve je rešeno, toliko sve to treba uhodati. Te četiri godine kombinacij­a klupskih trenera i njega su sve nas izbacile u orbitu. Pripreme su trajale od tri do pet meseci. Da, da. Olimpijada Seul 1988. i prvi dan priprema je bio dan nakon finala plej-ofa 8. maja, a povratak s iste 3. oktobar. Trening sutradan u 10. Pa danas kažu da su umorni i ne mogu da igraju. Svakako, kod Dude je bila disciplina i niko nije bio zvezda. Svaki pokušaj bi odmah u korenu bio zaustavlje­n. Isto je vikao na Dražena i na zadnjeg u nizu. Kasnije smo se sretali preko klubova kao protivnici i bilo je tu svega, ali uvek respekt. Hvala za sve, Dudo”, napisao je Rađa.

„Mnoge je izbacio u orbitu. Nije bilo lako samo dati ’balun’ u ruke Petroviću, Kukoču, Divcu i meni... Kod njega je vladala

disciplina”

 ??  ?? Košarkaški general: Duda Ivković Dražen Petrović Ceni srpskog stručnjaka: Dino Rađa
Košarkaški general: Duda Ivković Dražen Petrović Ceni srpskog stručnjaka: Dino Rađa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia