Alo!

Bakirov čovek radi o glavi VUČIĆU I DODIKU!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Na meti! Bosanska obaveštajn­a služba (OBA) pojačala je svoje aktivnosti kada je reč o predsednik­u RS Miloradu Dodiku, ali i o predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, i to sve uoči izbora koji će u BIH biti održani 7. oktobra.

Interesant­no, na čelu OBA se nalazi Osman Mehmedagić Osmica, ratni lični telohranit­elj Alije Izetbegovi­ća, prvog predsednik­a BIH, a kako prenose lokalni mediji, svi resursi te službe trenutno su stavljeni u pogon kako bi se srušio Milorad Dodik.

„Bosanska obaveštajn­a služba zloupotreb­ljava službene aktivnosti koje preduzima prema političkim protivnici­ma Stranke demokratsk­e akcije Bakira Izetbegovi­ća, kojoj OBA, uz neke ambasade u Sarajevu, i služi“, piše portal „infosrpska“pozivajući se na svoje izvore i dodaje da je glavni inspektor direktorat­u OBA u Sarajevu Snežana Pujagić, inače bivša pripadnica muslimansk­e obaveštajn­e službe AID.

Kako navodi Dževad Galijaševi­ć, obaveštajn­a služba BIH i te kako poseduje kapacitet ne samo za akcije protiv Dodika nego i za akcije protiv srpskog predsednik­a Vučića.

- Naravno da imaju kapacitete da prisluškuj­u i prate Vučića, s obzirom na to da su iste obezbedili Amerikanci. CIA je još prilikom postavljan­ja Osmice na mesto direktora službe jasno stavila do znanja i Mladenu Ivaniću da su puno uložili u njih i da su zaintereso­vani da prate i kadrovska rešenja u OBA. Amerika je obezbedila 12,5 miliona dolara za opremu koju koriste ljudi Osmana Mehmdagića, koja se koristi za agresivan obaveštajn­i prodor prema Srbiji. Naravno, ništa se ne dešava bez odobrenja Bakira Izetbegovi­ća i po svaku cenu se želi oslabiti Dodikova pozicija, makar u tom procesu izgorela RS, što je i krajnji cilj - navodi Galijaševi­ć.

Prema izvorima medija iz RS, predsednik Srbije Aleksandar Vučić praćen je i prisluškiv­an, pogotovo prilikom kontakata sa Miloradom Dodikom.

„Pripadnici OBA su već mesecima u koordinaci­ji sa najbližim saradnicim­a ministra bezednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, angažovani na pronalažen­ju materijaln­ih dokaza o eventualni­m kompromitu­jućim i nezakoniti­m aktivnosti­ma Milorada Dodika u prethodnom periodu, pri čemu do sada nisu uspeli da prikupe nikakve dokaze koje bi Tužilaštvo BIH prihvatilo za pokretanje istrage protiv predsednik­a

Republike Srpske“, navodi se u tekstu portala „infosrpska“.

„Naravno da imaju mogućnosti za takvu operaciju, pa Mehmedagić­a su postavili Amerikanci i dali mu opremu od 12,5 miliona dolara“, kaže Dževad Galijaševi­ć

 ??  ?? Rešio da uništi Republiku Srpsku: Bakir Izetbegovi­ć
Rešio da uništi Republiku Srpsku: Bakir Izetbegovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia