Alo!

„Opozicija se odrekla Srbije, zanima je samo krug dvojke“

-

Srpska napredna stranka je više nego ubedljivo trijumfova­la na lokalnim izborima u Majdanpeku, jer se gotovo 66 odsto glasača opredelilo za listu naprednjak­a, dok se najveći deo opozicije „nije ni pojavio na megdanu“.

Analitičar Branko Radun smatra da je opozicija tim potezom napravila veliku grešku.

Vidite, SNS bi pobedio u svakom slučaju, ail bi to možda bilo s manjom razlikom da je opozicija izašla, a ovako je to uradio manji deo pozicije. Oni su se odrekli ne samo Majdanpeka, nego i pravljenja infrastruk­ture na lokalu i njihova politika više nije čak ni beogradska, nego kruga dvojke, jer ih ni periferija Beograda ne interesuje. Prave kampanju preko Tvitera i nekih perfomansa, poput Saše Jankovića. U odnosu na opoziciju iz devedeseti­h, oni deluju kao paradija - navodi Radun i dodaje da Milošević verovatno nikada ne bi izgubio izbore da je u njegovo vreme postojao Tviter.

Kada je reč o izborima u Majdanpeku, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-A, rekao je da su naprednjac­i osvojili 65,45 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača, a na izbore je izašlo 58 odsto upisanih u birački spisak, što je najveći odziv u Majdanpeku u poslednjih 10 godina.

Dakle, SNS će u Skupštini opštine Majdanpek imati ukupno 24 mandata od ukupno 31, SPS tri mandata, a Dveri četiri mandata.

- Ako uporedimo sa lokalnim izborima 2014. godine, na kojima smo osvojili 46 odsto, sasvim je jasno da smo gotovo za 20 procenata podigli poverenje Majdanpeka u SNS - rekao je Glišić. V. N.

„Ovi danas deluju kao parodija u odnosu na opoziciju devedeseti­h godina“, kaže analitičar

 ??  ?? SNS slavi trijumf u Majdanpeku
SNS slavi trijumf u Majdanpeku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia