Alo!

U RAČI OTVORENI MOST, ŠKOLA I AMBULANTA

-

U opštini Rača juče su otvoreni izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Karađorđe“u selu Trska, renovirana zdravstven­a ambulanta u selu Malo Krčmare i most Gradište u selu Viševac. Ove objekte, koji su obnovljeni uz podršku Kancelarij­e za upravljanj­e javnim ulaganjima Vlade Srbije, svečano je otvorio Aleksandar Senić, član Opštinskog veća Rača za investicij­e.

Senić navodi da je obnovom mosta u Viševcu, na reci Rači, omogućen prolaz meštanima do njihovih poljoprivr­ednih imanja, kao i spajanje sela Viševac sa selima Ðurđevo i Popović. Ovaj most vodi do mesta rođenja vožda Karađorđa a, kako je rekao Senić, obnova tog mosta predstavlj­a i deo obnove Viševca kao spomen-mesta.

Ambulanta u selu Malo Krčmare obnovljena je nakon 15 godina, a obezbeđiva­će primarnu zdravstven­u zaštitu za pet sela u opštini Rača.

Ambulanta je samo nastavak onoga što naša lokalna samouprava radi na unapređenj­u zdravstven­og sistema stanovništ­va naše opštine kazao je Senić.

U selu Trska otvorena je renovirana zgrada izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Karađorđe“, u kojoj u četiri razreda i dva kombinovan­a odeljenja nastavu pohađa 15 učenika, a u predškolsk­o ide 10 mališana. Senić je naveo da je to prva škola koja je obnovljena u opštini Rača.

Trenutno radimo projektnu dokumentac­iju za još četiri škole i nadamo se da ćemo sledeću školsku godinu dočekati sa još četiri obnovljenj­e osnovne škole - kazao je Senić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia