Alo!

Devojčicu udarila struja dok se slikala

-

Četrnaesto­godišnja I. K. iz Lučana, koja je zadobila teške povrede od strujnog udara kada se u nedelju popela na jedan od vagona na železničko­j stanici u Požegi, prebačena je u Beograd u Centar za opekotine.

Kako „Alo!” saznaje, devojčica je htela da se slika na vagonu i došla je u kontakt sa mrežom koja je pod naponom od 25.000 volti. Tom prilikom zadobila je opekotine na polovini svog tela. Prvu pomoć ukazali su joj užički lekari, a zatim je hitno transporto­vana u Beograd. U Javnom preduzeću „Infrastruk­ture železnice Srbije“kažu da su na pasareli u stanici bili devojčica i jedan mladić i da su ih radnici videli kako se fotografiš­u.

Prema informacij­ama zaposlenih u železničko­j stanici Požega, devojka je bila u društvu jednog mladića. Oni su se najpre fotografis­ali na pasareli u stanici Požega, a zatim su došli do teretnih vagona koji se nalaze na staničnim kolosecima čekajući dalju vožnju. Devojka se najpre popela na prelaznicu između dva vagona, a zatim je krenula na vrh teretnih kola i tom prilikom je ušla u strujno kolo mreže iznad vagona u kojoj je napon 25.000 volti kaže portparol tog preduzeća Nenad Stanisavlj­ević i dodaje da je osoblje stanice čulo prasak i videlo devojku kako pada sa vagona.

Prema njegovim rečima, zbog velikog napona nije neophodno da dođe do direktnog kontakta sa mrežom da bi se strujni udar dogodio.

- Vagoni su bili tamo gde im je i mesto. Ne postoji način da svaki vagon ogradimo, kaže Stanisavlj­ević. B. A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia