Alo!

FILIPE, ODLETEO SI U NEBESKE VISINE

- Piše: B. A. redakcija@alo.rs

- Poslednja želja mog sina bila je da bude pilot i da upiše školu za pilote u Vršcu. Pitao me je da li možemo to da platimo, jer je školarina skupa. Rekao sam mu da ne brine, da ćemo podići kredit i da ćemo ispuniti njegovu želju. Ta mu se želja nije ispunila, a on je odleteo u nebeske visine, noseći u srcu ljubav prema nama, drugovima, školi i svom gradu - ovim rečima se na komemoraci­ji u gimnaziji oprostio Dušan Ćirković od sina Filipa (18), koji je poginuo u udesu dok se vraćao sa nedeljne liturgije u manastiru Sopoćani, nadomak Novog Pazara.

Do tragedije je došlo kada je džip „tojota“u kojem je Filip bio sa troje prijatelja sleteo s puta, udario u drvo i prevrnuo se. On je poginuo, dok su njegovi prijatelji lakše povređeni.

Filipov otac Dušan kazao je da je njegov sin rođen u multietnič­kom gradu i da je voleo sve ljude.

- Za njega su svi praznici bili isti. Pre desetak dana je sa drugarima proslavio Bajram. Da je mogao da bira da pogine, a da njegovi drugovi prežive, on bi to uradio.

Bogu hvala, pa ostala deca iz tog vozila nisu povređena - rekao je Dušan i dodao da je komemoraci­ja koja je održana zapravo poslednji roditeljsk­i sastanak kojem on prisustvuj­e. Od Filipa su se oprostili njegovi drugovi, profesori, uprava škole i brojni sugrađani. Njegovi roditelji i dve sestre smogli su snage da dođu do novopazars­ke gimnazije i čuju šta o Filipu imaju da kažu profesori koji su mu predavali i direktor škole.

- Otišao je veliki i nesvakidaš­nji čovek, pravi gimnazijal­ac, koji je voleo ovu školu, koju je dostojanst­veno predstavlj­ao. Pamtićemo ga kao nenametlji­vog, skromnog mladića blage naravi, uspešnog i korisnog člana zajednice koji je ostavio veliki trag u svom kratkom postojanju - rekao je Nermin Dražanin, direktor novopazars­ke gimnazije. Filip je sahranjen na groblju u naselju Šestovo.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia