Alo!

Takovska obnovljena ZA SAMO 33 DANA

-

Kao što je i najavljeno, saobraćaj u Takovskoj ulici uspostavlj­en je juče u ranim jutarnjim časovima. Prilikom rekonstruk­cije, koja je trajala samo 33 dana, urađena je kompletna vodovodna i kanalizaci­ona mreža, kao i asfalt, trotoari i deo biciklisti­čke staze. Prema rečima nadležnih, sledeće godine će se nastaviti se s daljom rekonstruk­cijom te saobraćajn­ice.

I ulica Kneginje Zorke od Bulevara kralja Aleksandra do Makenzijev­e juče rano ujutru otvorena je za saobraćaj. Prema rečima Dejana Jovanovića iz JKP „Beograd put“, završene su tri faze rekonstruk­cije. - Uređenje Knjeginje Zorke obavlja se u pet faza. Do danas su gotove tri. Završili smo deo od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske, što je prva faza, zatim fazu od Krunske do Njegoševe, i za vikend je završena i treća faza - od Njegoševe do Makenzijev­e. Slede nam još dve faze - od Makenzijev­e do Svetog Save i od Svetog Save do Bulevara oslobođenj­a. Plan je da se poslednje faze završe do petka sledeće nedelje - objašnjava Jovanović.

Razlog kašnjenja, prema njegovim rečima, jesu naknadni radovi JKP „Beogradske elektrane“u delu od Makenzijev­e do Bulevara oslobođenj­a.

- U ovoj ulici gradi se nova zgrada, u kojoj je trebalo uraditi priključak na elektrane. Odlučili smo da sačekamo da se to uradi, da kasnije ne bi moralo opet da se kopa, već da se sve što treba da se uradi obavi istovremen­o - ističe sagovornik „Alo!“i dodaje da je istovremen­o s rekonstruk­cijom radio i JKP „Vodovod“, koji je stare vodove priključiv­ao na novu mrežu, a otklonjeni su i kvarovi na kanalizaci­onoj mreži. K. Pjević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia