Alo!

Markec nas je slagao!

„Lazar nas je zavlačio čitavo leto, a onda je tražio finansijsk­i nemoguće uslove“, tvrdi Hajn Vanecebruk

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

U poslednjim satima letnjeg prelaznog roka Lazar Marković je trebalo da pređe u Anderleht. Sve je bilo rešeno, obeštećenj­e od 3,25 miliona evra, uz 50 odsto od sledeće prodaje. Englezi su pristali da prodaju fudbalera koji nema budućnost na „Enfildu“... A onda je sve propalo.

Lazar je ostao u Liverpulu, trener Jirgen Klop na njega ne računa i prebacio ga je da trenira sa timom do 23 godine, za koji nema pravo igranja. Nekoliko dana kasnije iz Anderlehta su stigle priče o tome zbog čega se Lazar nije vratio u tim kojem je bio pozajmljen tokom prolećnog dela sezone 2017/18.

- Želeli smo ga. On je kreativan fudbaler, kakvog tražimo, i stvarno smo uradili sve da bismo ga doveli. Nije imao mnogo izbora, a dugo smo ga čekali da se odluči. Prvo smo čekali da Liverpul snizi cenu. Naš predsednik i sportski direktor su u jednom trenutku bili spremni da urade lude stvari da bi ga doveli. A onda je nastavio sa zahtevima. Mogu da kažem da je samo njegova greška što nije došao kod nas. I to su isključivo finansijsk­i razlozi. Toliko smo napora napravili da bismo doveli jednog igrača, a nisu uspeli, i onda nije bilo šanse da uzmemo nekoga drugog - objasnio je Vancebruk. A šta je to Lazar tačno tražio od čelnika belgijskog kluba? Navodno, tražio je da ima istu platu kao Adrijen Trebel, koji je produžio ugovor sa Anderlehto­m do juna 2023. godine. Prema slovu novog ugovora, Francuz je dobio platu od tri miliona evra po sezoni, a Lazar je tražio istu platu. Anderleht je bio spreman da mu da platu od dva miliona evra po sezoni i trogodišnj­i ugovor. Na kraju - ništa od transfera, pošto je Lazar očigledno spreman da pauzira i da ne igra, ali da dobija 2,5 miliona evra od Liverpula do kraja godine, kada mu ističe ugovor.

 ??  ?? Tražio previše: Lazar Marković
Tražio previše: Lazar Marković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia