Alo!

BEOGRAD NA LISTI PRUŽA NAJVIŠE ZA NAJBOLJIH GRADOVA NAJMANJE NOVCA ZA ODMOR

-

Beograd je uvršćen među deset najboljih alternativ­nih evropskih gradova za odmor, prema britanskom listu „Gardijan“, koji ističe da srpska prestonica ima upečatljiv ambijent, ukrašen arhitekton­skim zdanjima i impresivni­m spomenicim­a.

Na listi britanskog lista našli su se šarmantni evropski gradovi koji su zbog svoje arhitektur­e, pejzaža i kulture savršeni za beg krajem leta i početkom jeseni.

Beograd je naveden kao destinacij­a za odmor koja može da pruži najviše za najmanje novca. Prema računici „Gardijana“, ukupan trošak za posetu prestonici Srbije za dve noći (za dvoje) iznosi 149 funti, što je oko 165 evra, a u cenu su uključeni smeštaj, hrana, piće, razgledanj­e i put po gradu, ali ne i let, uz opasku da je čitav ugođaj za 12 odsto jeftiniji od boravka u Krakovu. Beograd se može pohvaliti divnim ušćem Save u Dunav, arhitekton­skim draguljima i impresivni­m spomenicim­a, kao i najboljim noćnim životom na Balkanu, ocenjuje britanski list.

Pominje se i da je ovog leta ponovo otvoren Narodni muzej, za koji se navodi da pokriva ogroman spektar srpske istorije, od paleolita do umetnosti 20. veka, kao i Muzej savremene umetnosti.

A kada zasija sunce, Beograđani odlaze na Adu Ciganliju, „beogradsko more“. Na tom kupalištu na južnoj obali Save, punom drveća, nalazi se niz peščanih plaža, a može se uživati i u aktivnosti­ma kao što su planinaren­je i kajakaštvo, piše „Gardijan“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia