Alo!

Šešelj: Đinđić je otkucao Hagu srpske generrale!.

„Đinđić je tražio od Nebojše Pavkovića da mu donese ta dokumenta, pa ih je potom predao Karli del Ponte“, tvrdi Šešelj

- Piše: ANA ILIĆ redakcija@alo.rs

Šešelj tvrdi da je Đinđić Karli del Ponte predao dokumenta na osnovu kojih se u Hagu sudilo srpskim generalima! Lider Srpske radikalne stranke juče je javnosti predstavio poverljivi dokument o delovanju Vojske i policije na Kosovu 1998. godine, koji je po njegovim rečima bivši premijer Zoran Đinđić 2002. predao Karli del Ponte, nekadašnjo­j glavnoj tužiteljki Haškog tribunala. Prema njegovim rečima, predaja takvog dokumenata glavnoj tužiteljki Tribunala predstavlj­ala je „veleizdajn­ički čin Zorana Đinđića“.

Predsednik SRS-A je objasnio da dokument koji je predstavio sadrži zapisnike sa sastanaka zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, koji je, kako je objasnio, bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinaci­je napora Vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja teroristič­kog delovanja na Kosovu i Metohiji.

- Đinđić je od Nebojše Pavkovića tražio da mu donese ta dokumenta, pa ih je potom predao Karli del Ponte. Pribavio je on nešto i iz 1999. godine, dve sive sveske sa pregledom arhivske građe Vojske Jugoslavij­e iz 1999. godine, kao i operativni ratni dnevnik isturenog komandnog mesta Treće armije 1999. godine - kazao je Šešelj.

On je na kraju naveo da je osnovu svega što je Hagu predao Đinđić bila pisana optužnica protiv grupe srpskih generala i Nikole Šainovića.

- Ovde nema akta vlade o predaji dokumenata, već samo rukom pisani zapisnik na engleskom jeziku, šta je to ako nije veleizdajn­ički čin? Ja sam na volšeban način došao do ovih dokumenata spremajući najnoviju knjigu i smatrao sam da je važno da javnost obavestim o tome - kazao je lider radikala.

 ??  ?? Šešelj pokazuje navodnu Đinđićevu
belešku iz koje se vidi da je sarađivao
sa Hagom
Šešelj pokazuje navodnu Đinđićevu belešku iz koje se vidi da je sarađivao sa Hagom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia