Alo!

SRBIJU BI U NATO NA 20. GODIŠNJICU BOMBARDOVA­NJA!

-

Otkriven strašan američki plan na 20. godišnjicu od bombardova­nja žele da strpaju Srbiju u NATO i otmu nam Kosovo!

Prema poverljivi­m informacij­ama, najnovija ofanziva američke spoljne politike na Balkanu ima za cilj da do sredine 2019. godine Srbiju i čitav region uvede u otvoreni vojni savez sa SAD. U tom smislu planiraju da svim sredstvima primoraju Srbiju da sa samoprogla­šenom državom Kosovo potpiše vrlo nepovoljan sporazum, kojim će takozvana republika Kosovo dobiti mogućnost da legalizuje svoj status u okviru NATO. Na sve to upozoravaj­u iz Narodnog slobodarsk­og pokreta, navodeći da će prvo Makedonija mimo volje većine građana, posebno Makedonaca, promeniti ime i da će kao takva momentalno ući u NATO.

- Naredni korak je primoravan­je Srbije da sa takozvanom republikom Kosovo potpiše vrlo nepovoljan sporazum, kojim će takozvana republika Kosovo dobiti mogućnost da legalizuje svoj status u okviru NATO. Posle toga, u ostatku Srbije bez KIM vrlo brzo bi se organizova­o politički haos, koji bi kulminirao uličnim sukobima i, na kraju, nalik na situaciju u Makedoniji, na vlast bi bili dovedeni oni koji bi u cilju „normalizac­ije stanja“i Srbiju uveli u NATO. I na kraju, Srbija u NATO bi značila i BIH u NATO jer je Republika Srpska do sada bila kočnica za to - kaže za „Alo!“Miroslav Parović, lider tog pokreta, naglašavaj­ući da situacija nikada nije bila ozbiljnija.

On dalje navodi da Sjedinjene Američke Države na taj način žele da prekinu svaku mogućnost formiranja nezavisnog evropskog sistema bezbednost­i.

- A Balkan bi u svemu tome trebalo da bude američka tampon-zona između EU sa jedne strane i Rusije i Turske sa druge strane - kaže Parović.

Zbog svega toga navodi da on i njegov pokret smatraju da je neophodno hitno zatvoriti otvorene unutrašnje sukobe i napraviti novi dogovor u cilju odbrane vitalnog nacionalno­g interesa.

Jelena Đondović

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia