Alo!

SRBI U BIH ZA SRBIJU NAJVAŽNIJI

-

Pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BIH za Srbiju je pitanje od nacionalno­g značaja broj jedan, izjavio je u Banjaluci ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

„Za nas je pitanje Republike Srpske i položaja srpskog naroda u RS i u BIH u ovom trenutku svakako pitanje od nacionalno­g značaja broj jedan, jer, bez bilo kakve namere da destabiliz­ujemo ovaj prostor, smatramo da je to veoma važno nacionalno pitanje, čak važnije od nekih drugih, za koje stalno govorimo da su srce Srbije, da je to duša, osnova neke nebeske Srbije“, rekao je Dačić na zajedničko­j konferenci­ji za novinare s predsednik­om RS Miloradom Dodikom.

Dačić je rekao i da nema nikakve dileme oko toga da je u Srbiji to pitanje nacionalno pitanje broj jedan i ponovio da Republika Srpska ima podršku Srbije.

Srbija nema nameru da ugrozi ni BIH, ni RS i normalno je da vodi računa o svom narodu koji živi u RS, rekao je Dačić i apelovao na sve da ne zaborave da je RS samo jedna i da svi moraju da vode računa o njenom opstanku i budućnosti i odnosima sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, Srbija je spremna da potpiše i sporazum o specijalni­m vezama sa FBH, iako oni nisu spremni na to.

Dačić je ocenio da prošle nedelje održana zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade RS u Trebinju predstavlj­a kontinuite­t uspešne saradnje i zajedničko­g rada na važnim projektima. On je najavio da će državni vrh Srbije doći u Banjaluku 17. septembra, kada u Republiku Srpsku stiže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. N. Ž.

 ??  ??
 ??  ?? Dačić juče u Banjaluci sa Dodikom
Dačić juče u Banjaluci sa Dodikom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia