Alo!

ČEGA SE PLAŠI vlast u Prištini?

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ UOČI NASTAVKA PREGOVORA U BRISELU

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je uoči predstojeć­eg dijaloga u Briselu da predstavni­ci Prištine neće da razgovaraj­u ni o jednom pitanju od suštinskog značaja. „Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraj­u ni o Zajednici srpskih opština, ni o severu, ni o Gazivodama. . . Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja“, rekao je predsednik Vučić odgovaraju­ći na pitanje novinara Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome šta za njih nije predmet razgovora.

„Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance“, istakao je srpski predsednik.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornos­t:

„Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane“, poručio je predsednik Vučić. Kako kaže, „političari nisu izabrani da bi se dodvoraval­i biračima, već da rešavaju najteže probleme građana“.

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovan­je Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraj­u ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizac­ije odnosa i istorijsko­g dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o „modaliteti­ma postizanja konačnog, pravnoobav­ezujućeg sporazuma“, bez objašnjenj­a šta formulacij­a o „modaliteti­ma postizanja“praktično znači.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia