Alo!

Sara izašla iz zatvora u Spužu!

Osnovni sud u Kotoru osudio je Saru napad na Jelenu Stanišić iz Suda Vidak za joj za prekršaje u Kotoru i istom presudom ukinuo pritvor do pravosnažn­osti presude

- Piše: N. MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Sara na slobodi posle 21 dana pritvora u kazamatu u Spužu!

Osnovni sud u Kotoru osudio je Saru Vidak za napad na sudiju Jelenu Stanišić iz Suda za prekršaje u Kotoru na četiri meseca, ali joj je istom presudom ukinuo pritvor do pravosnažn­osti presude.

Sara Vidak je u završnoj reči ponovila da nije kriva, da je ponosna na to što je poreklom iz Nikšića i da nikada nije rekla „da sudija mrzi Srbe“i da se drsko ponaša.

Tokom jučerašnje­g suđenja, Olivera Vidak, Sarina majka, u svedočenju pred Osnovnim sudom u Kotoru istakla je da im se sudija obraćala neprijatni­m tonom i ponavljala da ona nije nadležna za njihov slučaj.

Sudija Jelena Stanišić mi je pokazala prstom da izađem i rekla: „M’rš napolje“. Onda je uhvatila Saru za ruku, dok je mene malo odgurnula. Kada je Sara povikala: „Odakle vam pravo da me dirate?”, ona je počela da viče da je napadnuta - navela je Olivera Vidak.

Olivera je pred sudijom Momirkom Tešić ispričala da je sudija Jelena Stanišić samu sebe štipala, navodeći da je to video njen maloletni sin, koji je sedeo u hodniku.

Na pitanje da li ih je Jelena Stanišić maltretira­la samo zato što su Srbi i da im je, navodno, rekla „da mrzi Srbe“, Olivera Vidak je naglasila da tako nešto nikada nije rekla.

Ja to nisam kazala. Poreklom sam iz Nikšića i vrlo sam ponosna na svoje poreklo, tako da to nikada ne bih rekla - bila je izričita Sarina majka Olivera Vidak.

Sarin branilac Srđan Lješković se posle završne reči obratio direktno mladoj Beograđank­i i poručio joj:

Saro, verovatno ti ovo niko nikada ovde neće reći. Izvini i ako ikada budeš mogla, oprosti! Molim te da nikad ne zaboraviš svoje korene - rekao je optuženoj Vidak njen advokat.

Stevan Prpa, momak Sare Vidak, pred sudom je izjavio da je sudija Jelena Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak. On je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sudija Jelena Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Tokom suđenja je pročitan i izveštaj veštaka medicinske struke u kojem se navodi da su kod sudije Jelene Stanišić konstatova­ne ogrebotine i crvenilo u predelu desnog ručnog zgloba, što je moglo nastati od stezanja i grebanja noktima, a konstatova­na je i psihička reakcija na stres.

Sarin advokat Srđan Lješković je rekao da će o daljim postupcima u ovom slučaju odlučivati kada dobije presudu. Ostvarili smo naš cilj da Sara izađe iz pritvora. U pritvoru je provela 21 dan. Kada dobijemo pisanu presudu, odlučićemo o daljim koracima - rekao je Lješković za ,,Alo!”.

Sara je posle presude prišla sudiji Jeleni Stanišić i pružila joj ruku.

Saro, ako ikada budeš mogla, oprosti i ne zaboravi svoje korene branilac Srđan

Lješković

 ??  ?? Advokat Srđan Lješković
i Sara Vidak
Advokat Srđan Lješković i Sara Vidak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia