Alo!

OTAC JE VOLEO ĆERKU, ali nije znao da je čuva

Anabelu Džonkić (8) utopila se u selu Kostol kod Kladova, nedaleko od hostela koji je držao njen otac

- Piše: S. Z. BOŽINOVIĆ redakcija@alo.rs

Otac je doživeo nervni slom posle utapanja svoje jedinice, a malu Anabelu Džonkić (8) sahraniće brat po ocu, jer bliže rodbine nije imala!

Devojčica je 3. septembra upala u Dunav dok se igrala i udavila se nedaleko kod hostela njenog oca u selu Kostol kod Kladova. Telo je pronašao njen komšija Vele Skrčevski, izvukao ga štapom, uvio u ćebe i pozvao policiju. Anabela će biti sahranjena na seoskom groblju u svom rodnom selu Kostol nadomak Kladova.

Njen otac se nalazi u negotinsko­j bolnici jer je doživeo šok kada je čuo za smrt svoje male devojčice. Na lečenje je sproveden pod policijsko­m pratnjom i neće biti u stanju da prisustvuj­e ćerkinoj sahrani.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je često bila prljava i tražila je hranu od druge dece.

U školu u je dolazila musava i gladna. Učitelji su u nekoliko navrata pozivali službu Centra za socijalni rad u Kladovu. Zbog čega devojčica nije zbrinuta, mi ne znamo - rekli su nam nezvanično u Centru za socijalni rad.

Direktorka tamošnje Osnovne škole „Vuk Karadžić“kazala nam je da ne može da daje izjave u vezi s ovim slučajem i da će se kasnije obratiti javnosti zvaničnim putem.

Po priči meštana, otac nije brinuo o njoj i morala je da prosi za hranu, skitala je, lutala.

Otac je nju zaista voleo, ali nije umeo sa detetom. On je malo čovek na svoju ruku. Imao je hotel, kamion, ali sada nema nikakvih primanja. Živeo je od danas do sutra, pronalazio vozače kamiona koji bi kod njega prespavali i to mu platili, letos je iznajmio terasu svog motela samo da bi došao do nekog dinara. Imao je nekretnine, ali džabe, ništa nije radilo. Nije imao pravo na pomoć države po zakonu, jer je imao nekretnine na svoje ime - kaže naš izvor.

Anabela je bila smeštena u hranitelj- sku porodicu od 24. juna do 24. avgusta ove godine jer je otac, kako nam je kazao direktor Centra za socijalni rad Ljubiša Stojković, u to vreme bio na lečenju.

Bila je to divna devojčica, živahna, puna energije. Potreseni smo, neopisivo nas boli njena smrt. Njen otac je došao i molio da je uzme za vikend i Centar za socijalni rad je to dozvolio - izjavio je hranitelj u obližnjem selu Korbovu, gde je devojčica bila smeštena.

Devojčicu su neki meštani videli da šeta magistraln­im putem usred noći, odmah čim je sa ocem otišla iz hraniteljs­ke porodice.

Kako nezvanično saznajemo, završena je obdukcija tela male Anabele i ustanovlje­no je da se utopila, bez ikakvih tragova nasilja.

Dete je u školu dolazilo musavo, prljavo i gladno, zbog čega su učitelji pozivali socijalne radnike

 ??  ?? Anabela Džonkić (8)
Anabela Džonkić (8)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia