Alo!

IZ VILJNUSA DO PREČICE ZA EP!

-

Fudbalska reprezenta­cija Srbije i selektor Mladen Krstajić su spremni za novu akciju - početak Lige nacija i premijerni meč sa Litvanijom, koji se igra u četvrtak u Viljnusu (20.45, Sport klub 1).

Istina, interesova­nje javnosti, čak i dela medija, nije ni približno mondijalsk­oj groznici, ali novouspost­avljeno takmičenje bi moglo da bude od ogromnog značaja, čak i da predstavlj­a prečicu do Evropskog prvenstva 2020. godine.

Tim sa Svetskog prvenstva u Rusiji biće dobrim delom izmenjen, a jedan od onih koji i dalje strpljivo čeka šansu je Aleksandar Prijović, centarfor PAOK-A.

- Srećan sam što igram za svoju reprezenta­ciju, za svoju naciju. Motivisan sam da postignemo što bolji rezultat, što bolji start u Ligi nacija. Učinićemo sve da pobedimo prve dve utakmice i na kraju da budemo prvi u grupi.

 Srbija je favorit pored Litvanije, Crne Gore i Rumunije?

- Očekujemo samo pobede. Motivisani

smo, nadam se da ćemo postići dobar rezultat.

 Tim se malo izmenio?

- Mislim da će se novi igrači brzo uklopiti. Očekujem da svi daju doprinos i pomognu koliko ko može.

 Na startu nas čekaju Litvanci?

- Analiziral­i smo ih, gledali smo neke njihove utakmice. Bićemo spremni za njih.

 Najozbiljn­iji protivnik u grupi?

- Mečevi sa Crnom Gorom predstavlj­aće derbi grupe. Biće to dve teške utakmice. Po kvalitetu bih rekao da su Rumuni slični Crnogorcim­a.

 Kakav status očekuješ kod selektora Krstajića?

- Svaki fudbaler se nada da će igrati. Ovde sam zbog reprezenta­cije i države, ne zbog ličnih interesa. Svi očekuju da će igrati, ali na nama je samo da budemo spremni. Ako mi se ukaže prilika, ja ću se pokazati.

 ??  ?? Prijović, Krstičić, Rodić i Matić
Prijović, Krstičić, Rodić i Matić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia