Alo!

LEGENDARNI VALTER ZENGA ANALIZIRAO ZVEZDINU GRUPU U LIGI ŠAMPIONA NAPOLITANC­I, OPREZ! Zvezda je rušila i jače!

Bivši trener Crvene zvezde prisetio kada je sa crveno-belima savladao se Romu u grupnoj fazi Kupa UEFA

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Odloženi meč 5. kola Superlige između Napretka i Zvezde biće odigran 26.

septembra

Ako mislite da će Napoli lako odneti bodove sa beogradske „Marakane“u prvom kolu grupe C u Ligi šampiona - grdno se varate. Parafrazir­amo reči Valtera Zenge, legendarno­g golmana „azura“i bivšeg trenera Crvene zvezde u razgovoru sa italijansk­im medijima. Čovek koji je sa crveno-belima izborio učešće u grupnoj fazi tadašnjeg Kupa UEFA (sezona 2005/2006) prisetio se i utakmice kada su Nikola Žigić i društvo te hladne decembarsk­e noći na „Marakani“savladali favorizova­nu Romu (3:1).

- Dok sam predvodio Crvenu zvezdu s klupe, osvojili smo šampionsku titulu i Kup Srbije. Tada je to bio izuzetan podvig. Igrati na stadionu „Marakana“u Beogradu nije nimalo lako, samo da znate. Sećam se da smo tada pobedili svakog ko nam je gostovao. Takođe i Romu, u okviru grupe C tadašnjeg Kupa

UEFA. Napoli će morati da bude veoma pažljiv, posebno jer se plasman Zvezde u Ligu šampiona u Srbiji čekao mnogo godina - istakao je Valter Zenga. Nekadašnji čuvar mreže Intera i reprezenta­cije Italije govorio je i o ovogodišnj­em izdanju Lige šampiona, odnosno o šansama klubova sa Apeninskog poluostrva.

- Inter se vratio u Ligu šampiona, doduše iz četvrtog šešira, moglo se očekivati da će zapasti u tešku grupu. Što se tiče Napolija, tačno je da ih očekuje težak zadatak u grupi sa Pari Sen Žermenom i Liverpulom. Ipak, ja sam oduvek voleo da igram takve utakmice, pod pritiskom, protiv timova kao što su Barselona, Milan, Bajern... Kada igrate protiv takvih rivala, dobijate dodatnu snagu, motivaciju, jednostavn­o, bolji je osećaj - dodaje legendarni Italijan.

 ??  ?? „Marakana“nije mačji kašalj: Zenga
„Marakana“nije mačji kašalj: Zenga
 ??  ?? Basta zaustavlja prodor Kasana 2005.
Basta zaustavlja prodor Kasana 2005.
 ??  ?? Zenga na treningu s fudbalerim­a Zvezde
Zenga na treningu s fudbalerim­a Zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia