Alo!

ČOVEK SAM MUZIKE, a ne politike

„Posle situacije u Karlovcu, imali smo dva velika koncerta u Hrvatskoj i to vam govori više nego bilo šta drugo“

-

Momčilo Bajagić Bajaga jedan je od najpoštova­nijih muzičara stare Jugoslavij­e, a on u iskrenom intervjuu za „Alo!“govori o skandalu koji ga je zadesio kada su mu zabranili da nastupi u Karlovcu.

Muzičar otkriva da se nije previše potresao i ističe da nikada nije želeo da se meša u politiku.

- Situacija koja se dogodila u Karlovcu sada je iza nas i to je jedino važno. Reakcije na takav postupak s moje strane nije bilo jer smatram da je to što su nam otkazali nastup stvar politike, a ne muzike. Nikada nisam bio čovek politike, niti sam se u mešao

i zbog toga nema razloga da budem besan ili ljut na bilo koga. Ni sam ne razumem o kojoj politici se radi i o čemu je reč, ali nemam ni želju da dublje zalazim u to - rekao je Bajaga i dodao:

- Da sam hteo da se bavim takvim stvarima, ne bih život posvetio bini i pesmama. Posle situacije u Karlovcu, imali smo dva velika koncerta u Hrvatskoj i to vam govori više nego bilo šta drugo - rekao je Bajaga, a zatim se osvrnuo na omladinu koja godinama prati njegove koncerte.

- Moja je velika sreća i veliki ponos što imam publiku od sedam do 77 godina. Raduje me kada vidim da ono što radimo traje i da se prenosi sa generacije na generaciju. Živimo u takvom vremenu, vrednuje se sve i svašta.

Lepo je znati da i mladi cene i prate naše koncerte. Sviram više od 40 godina, ali svaki put me obraduje kada u prvim redovima snimim one na kojima svet ostaje - zaključuje muzičar za „Alo!“. O. Konatar

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia