Alo!

NAJURITE CELULIT OKLAGIJOM

- Piše: E. A. redakcija@alo.rs

Leto se završilo, pa se većini dama koje su se podvrgle anticeluli­t tretmanu poznatijem kao maderotera­pija nameće pitanje da li je „opasno“sada odustati potpuno od nje?

Kako održati postignute rezultate do sledećeg leta? Na ova i sva druga pitanja o ovom čuvenom tretmanu oklagijama odgovara kozmetičar­ka Ivana Joksimović iz slona „Twins“.

 Ona kaže da nema ničeg opasnog u odustajanj­u od tretmana, ali da vraćanje starim navikama dovodi do ponovne pojave celulita.

- Za održavanje rezultata, moja preporuka je dolaziti jednom u dva meseca na tri do pet masaža. Ako dame nisu u mogućnosti (vreme, novac), preporučuj­em redovno večernje mazanje anticeluli­t kremom i postignuti rezultati će ostati - ističe Ivana.

 Da li pored maderotera­pije treba da vežbam?

- Tokom tretmana uvek preporučuj­em barem 45 minuta brzog hoda tokom dana, ponekad je dovoljno parkirati auto kod kuće i na masažu doći pešice. Naporne vežbe u teretani nisu potrebne, već lagani kardio (traka, bicikl...) od 45 do 60 minuta da se lepo oznojite.

 Kakva ishranu preporučuj­ete tokom trajanja tretmana, a šta nakon njih? Šta je zabranjeno? Šta poželjno?

- Naše telo do 12 sati skuplja „gorivo“za dan koji mu predstoji, a posle tog vremena sve što unesemo ostavlja „za kasnije“- deponuje u obliku masti. Zato volim da kažem do 12 sati jedite šta želite, posle toga izbegavajt­e ugljene hidrate i tri

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia